Opinió

La Florida s’aveïna

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Al barri de La Florida estem d’estrena. Hem impulsat una Comunalitat urbana anomenada La Florida s’Aveïna composada per diferents entitats: l’Associació de Veïnes i Veïns de La Florida, Joves per la Igualtat i la Solidaritat, Mujeres Unidas entre Tierras i la cooperativa Keras Buti. El nostre objectiu és la creació de xarxes de suport entre el veïnat i l’impuls de l’economia social al barri. Al mateix temps volem enfortir el teixit associatiu a un barri necessitat de més organització veïnal i és per això que des de l’AViV de La Florida hem abraçat el projecte com un repte de present i futur així com de salt qualitatiu per a la nostra entitat.

Entre altres accions, s’està impulsant un taller de ràdio cooperativa i una assessoria legal i gratuïta per als veïns que necessitin assessorament en matèria laboral o d’habitatge. Però preparem més accions pels propers mesos. Per exemple, estem estudiant la possibilitat d’optar a un ACOL. Un ACOL és una subvenció de la Generalitat de Catalunya per regularitzar persones en situació irregular mitjançant una contractació per arrelament social a qualsevol entitat sense ànim de lucre. Aquest serà també un dels nostres eixos, treballar a La Florida per una vida més digna i per la cohesió social de totes les veïnes i veïns.

Però potser la millor manera de parlar sobre la Comunalitat de La Florida de L’Hospitalet seria presentant algunes de les persones que en formem part:

La Guadalupe és una dona d’origen llatinoamericà, de mitjana edat que va començar trucant la porta a la parròquia de Sant Antoni d’Esplugues, que la van derivar a l’Associació Mujeres Unidas Entre Tierras i a partir d’aquí, va entrar a formar part de la Comunalitat. I ara ja està a punt que li facin un contracte de treball que permetrà també la documentació legal per ser-hi al país. Li ha canviat la cara, el seu aspecte físic, i ve molt sovint a col·laborar en les tasques que emergeixen de la quotidianitat de la Comunalitat. Per a mostra un botó, i la Guadalupe és, sens dubte, d’aquest conjunt de persones a les que la Comunalitat es vol dirigir.

La Fatima Zohra és una dona d’origen marroquí amb dues criatures que es va començar a relacionar al barri de Can Serra i que ara està molt compromesa i activa, especialment a la Xarxa Alimentària.

La Norma és una dona d’origen equatorià que forma part de l’associació MUET, i que és tècnica de la Comunalitat per dinamitzar tot el que fa referència a la formació en vistes a l’obtenció del permís de residència i de treball.

En José Antonio és dels Blocs de La Florida, de tota la vida, ara té 62 anys i és d’ètnia gitana. Recentment ha estat escollit vicepresident de l’AViV de La Florida i dins de la Comunalitat fa, principalment, serveis de manteniment.

La Cristina, del barri de La Florida que dinamitza el que té a veure amb l’ecologia, el reciclatge.

L’Habiba és una dona d’origen marroquí que fa classes d’àrab a nois i noies de famílies marroquines. 

I podríem parlar de moltes veïnes i veïns que col·laboren a la Comunalitat de manera desinteressada amb l’únic desig de millorar les condicions de vida de la seva gent. També hi ha   col·laboradores que ho fan de manera professional, contractades, i/o voluntàries. Actualment estem treballant en unes trobades de formació sobre governança per mirar d’organitzar-nos amb perspectives de futur, per ser més persones ampliant el ventall d’accions que volem portar a terme i que siguin transformadores a nivell personal i col·lectiu.

Tot plegat també és possible perquè la Generalitat de Catalunya ha concedit unes subvencions, importants econòmicament parlant, per aconseguir la dinamització de barris. Però més enllà de les subvencions publiques tot això no seria possible sense la participació i el compromís del veïnat de La Florida. Les veïnes i veïns volen millorar el seu barri i han comprovat que no poden dependre només de les inversions de l’Ajuntament, algunes de les quals triguen a arribar. Per aquesta raó el veïnat ha començat a organitzar-se i a treballar conjuntament amb les entitats i associacions que conformem la Comunalitat urbana La Florida s’Aveïna. Us convidem a totes i tots a fer-nos una visita quan vulgueu. Tenim el nostre local al número 10 del carrer Pins de La Florida. Us esperem!

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat