Política

Decideix L’Hospitalet neix com a nova candidatura de cara a les eleccions municipals del maig

Estarà encapçalada per Pau Taxonera i Ana González, fins ara número 1 d’En Comú Podem en aquesta legislatura
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Les eleccions municipals del proper mes de maig ja tenen una nova llista a la ciutat de L’Hospitalet. A través d’un comunicat, s’ha fet oficial la candidatura de Decideix L’Hospitalet, un nou partit que tindrà persones de diferents moviments a les seves llistes. Aquest nou ens polític estarà encapçalat per Pau Taxonera, de Pirates L’Hospitalet, i tindrà com a segona la fins ara número 1 d’En Comú Podem al consistori, Ana Gonzàlez.

Durant els darrers dies s’estava completant el període de primàries dins de l’assemblea del partit. Finalment, es va decidir conformar una llista amb persones independents, i segons resa el comunicat, “compromeses amb el teixit social de la ciutat”. Aquesta llista està encapçalada per Pau Taxonera, número 1 de Pirates, seguida d’Ana Gonzàlez, que va ser substituïda recentment com a cap de llista d’En Comú Podem per Manuel Domínguez. A més a més, Laura Pérez, Andrés Ramírez i Francisco Sena tanquen els cinc primers llocs.

La marca triada és la de Decideix L’Hospitalet. Segons han explicat, volen “portar endavant aquest nou projecte per aconseguir una ciutat més participativa i transparent, on tots els seus habitants puguin decidir sobre les qüestions que afecten a la ciutat mitjançant una plataforma de consultes”.

Tot i que Pirates L’Hospitalet no participarà com a tal de la candidatura, ho farà el que fins ara era el seu cap visible a la ciutat, Pau Taxonera. Aquest partit va aparèixer en escena el 2011, amb uns 1.000 vots. Posteriorment, es van presentar amb d’altres partits tot creant “Canviem L’Hospitalet”, essent la tercera força de 2015. Al 2019 no es van presentar, tot i que van donar suport a la candidatura d’en Comú Podem.

La CUP es presenta per tenir representació de nou

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va fer el seu acte de presentació de la candidatura a les eleccions el passat dissabte a la plaça del mercat de Collblanc. Allà es van apropar, d’una banda, Carles Riera, diputat al Parlament de Catalunya, i de l’altra els caps de llista de CUP- L’Hospitalet, Mònika Tena, Sílvia Cubet, Edu Baeza i Xavi Valverde.

Districte 7 va poder parlar amb Tena de cara a saber, d’un banda, els objectius reals de la candidatura: “pensem que som l’única alternativa real a L’Hospitalet, la resta és més del mateix. Volem poder garantir un sostre digne, un habitatge digne, que tots els recursos siguin propietat de les veïnes i no dels especuladors”. A més a més, vam voler saber per la decisió de no anar amb Alternativa d’Esquerres. “Era l’opció més real per anar juntes i ser més fortes, però finalment no va sortir aquesta aliança, cosa que ho hem lamentat i patit molt, però tenim el suport nacional i esperem tenir el recolzament de les veïnes”.

Recordem que ara fa un mes explicàvem que AE no aniria juntament amb la CUP a les properes eleccions. Segons van explicar en aquell moment, “en 4 anys hi ha hagut una falta de contacte i de treball conjunt entre els dos espais” i que ara, a tres mesos per les eleccions, “no es donen les condicions de confiança suficients per arribar a un acord”, tot i que admeten que “ho seguirem intentant, perquè sense una unitat real d’esquerres no es podrà canviar el model de ciutat dels darrers 40 anys”.

De moment, i a dia d’avui, CUP L’Hospitalet, Alternativa d’Esquerres i ara Decideix L’Hospitalet, seran totalment independents i aniran com a tres candidatures separades a les eleccions del proper 28 de maig. Això ha fet pensar, a gran part dels moviments i del teixit d’esquerres de la ciutat, que la divisió de vot serà un handicap de cara a l’opció de poder optar a tenir regidors i regidores al consistori. Ara per ara, cap dels tres partits té representació.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat