12 Barris

Les obres de la piscina de L’Hospitalet Nord es reprendran durant aquest mes d’abril

Malgrat que s’ha informat als abonats i abonades de la instal·lació, ara per ara no hi ha cap empresa guanyadora de forma oficial, per tant, fins a finals de mes no hi haurà moviments.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El mes d’abril serà la data escollida per a reprendre les obres de la piscina coberta del complex esportiu de L’Hospitalet Nord, una infraestructura que porta aturada més d’any i mig i que provoca que els socis i sòcies de la instal·lació no puguin utilitzar-la. Les obres es van aturar degut a que l’anterior empresa que n’havia rebut l’adjudicació de les obres es va retirar per l’alt cost que suposava la reparació, presentant un segon pressupost que, posteriorment, l’ajuntament no va acceptar.

Tot i que encara no tenim empresa guanyadora dins de la Plataforma de Serveis de Contractació Pública, podem copsar l’oferta presentada per l’ajuntament, amb el nom de “Execució de les obres contemplades al Projecte de reparació de patologies estructurals i acabats de la zona de piscina del Poliesportiu Municipal L’Hospitalet Nord de l’Hospitalet de Llobregat. Aquí s’estipula que les obres es faran en sis mesos, una informació que concorda amb el que ha pogut saber Districte 7, doncs els abonats i abonades de la instal·lació han estat informats sobre el termini de les mateixes, amb finalització durant el mes d’octubre.

L’anterior empresa GICSA, Gestió, enginyeria i construcció de la Costa Daurada, va guanyar el concurs per tirar endavant el primer paquet d’obres, en aquest cas, amb el nom de “Obres corresponents al projecte bàsic i executiu de reforç estructural del vas de piscina i annexes del Complex Esportiu L’Hospitalet Nord de l’Hospitalet de Llobregat”, amb un pressupost de 670.390,94 €. Quan l’empresa va comprovar l’estat de la infraestructura de la piscina, va presentar un nou pressupost, més alt, el qual no va ser acceptat des de l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat de L’Hospitalet.

Els motius van ser les reparacions que en un principi no entraven dins del contracte. La piscina té un fort dany estructural, amb una gran esquerda que dona a la sala de fitness a la zona inferior, d’on amb anterioritat, hi queia aigua. Segons fonts internes de l’empresa, s’havia d’encofrar i arreglar el mur de contenció, unes obres que superaven lleugerament el que s’havia pressupostat anteriorment.

Després de l’abandonament de les obres per part de GICSA, l’ajuntament publica, al cap d’uns mesos, un nou expedient, amb el mateix pressupost i matissant el concepte. En aquest cas ja es parla de “reparació de patologies estructurals”, tenint en compte l’informe anterior de GICSA. Amb tot, el pressupost no varia i l’empresa guanyadora haurà de fer mans i mànigues de nou.

A dia d’avui, no obstant, i tot i que s’ha informat als abonats i abonades que a finals d’abril començaran les obres, encara no hi ha cap empresa guanyadora del concurs de manera oficial ni extraoficial. Amb tot, els socis i sòcies de la instal·lació porten uns 18 mesos sense poder gaudir de la piscina, sent les piscines municipals de L’Hospitalet les més properes a L’H Nord dins de la ciutat, suposant un gran greuge per tots ells i elles. A més a més, aquesta piscina s’utilitzava per diverses activitats de lleure amb nens i nenes, escoles i instituts, degut, també, a l’àmplia oferta en el complex, amb l’única pista d’atletisme de la ciutat i un pavelló on practicar esports col·lectius.

El complex esportiu de L’Hospitalet Nord està vivint un primer tram d’any de molts canvis. L’1 de febrer va començar a treballar l’empresa Llop com a gestor del complex, substituïnt a Adegis. En aquest cas, la prestació de serveis serà de dos anys prorrogables a dos més, fet que varia respecte als anteriors contractes, molt més llargs.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat