Opinió

Per una radiografia de la ciutat

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Avui més que mai la societat té la necessitat de disposar d’una oferta més amplia de mitjans de comunicació al servei de la ciutadania. Corren temps d’incertesa i de crisi. La pandèmia de la covid-19 ha posat de manifest la nostra fragilitat i en aquest context les ciutats i els barris de les perifèries urbanes han patit en major grau les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries d’un virus que òbviament sí que ha entès de classes. A l’Hospitalet de Llobregat, segona ciutat de Catalunya en nombre d’habitants, la pandèmia ha posat de relleu dèficits estructurals com per exemple la densitat de població i la crisi de l’habitatge.

Des de Districte 7 creiem que el periodisme local té el deure moral i cívic de reflexionar i informar sobre realitats de la nostra ciutat que molt sovint queden invisibilitzades als mitjans més generalistes. l’Hospitalet és una ciutat amb una mancança de projectes periodístics orientats cap l’anàlisi i l’opinió i que al mateix temps ha sofert un buit de mitjans de comunicació d’arrel cooperativista. Pensem que ha arribat l’hora de resoldre aquesta assignatura pendent que no deixa de ser una necessitat per a la ciutat,

En aquest sentit una de les nostres prioritats és la d’enriquir el debat local des de les diferents òptiques i diversitats que conviuen a la ciutat. Aquesta és la finalitat de la secció d’opinió que avui us presentem. Val a dir que ho volem fer des de la integritat informativa i des del nostre compromís de servei. Perquè ara que tant es parla de les feines essencials creiem que el periodisme és sens dubte un treball essencial per comprendre el nostre entorn més proper.

L’opinió i les seves pluralitats són potes fonamentals de l’exercici periodístic i molt especialment en una ciutat que necessita conèixer-se millor a si mateixa. És per això que aquesta secció no serà només la tasca d’un nombre reduït de col·laboradors sinó que volem comptar també amb les vostres reflexions i articles d’opinió per tal d’oferir una radiografia de la ciutat el més àmplia possible.

Pedro Luna, coordinador de la secció d’opinió de Districte 7

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat