Política

Núria Marín i la seva cap de gabinet declararan com a investigades pel cas Consell Esportiu

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat ha citat a declarar el dia 9 d’abril l’alcaldessa Núria Marín, el tinent d’alcaldia, Cristian Alcázar, i la cap del gabinet d’alcaldia, Montserrat Pérez, en qualitat d’investigades pel cas Consell Esportiu. La jutge ha autoritzat també l’accés i anàlisi del contingut del telèfon mòbil de Marín.

Fins a dotze persones hauran de passar per seu judicial els dies 8 i 9 d’abril i declarar davant la magistrada Beatriz Faura, que també va ser l’encarregada de fer la instrucció del Cas Mercuri, a Sabadell. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia espanyola està investigant possibles delictes de malversació de fons públics, omissió de perseguir el delicte, prevaricació administrativa, apropiació indeguda, administració deslleial i falsificació documental, alguns d’ells amb penes superiors als 3 anys.

Gran part de les persones investigades que declararan a principis d’abril ja han declarat a la comissaria de la Verneda. Un dels noms que en destaca, i que fins ara no havia transcendit, és el de Montserrat Pérez, cap del gabinet d’alcaldia. L’assessora municipal i mà dreta de Marín va entrar al consistori el juliol de 2019, després que Marín aconseguís la seva primera majoria absoluta, i provenia de l’ajuntament de Cornellà, on la socialista havia exercit el càrrec de tinent d’alcaldia.

La jutge ha aprovat un examen minuciós del contingut del telèfon de Núria Marín. Segons fonts policials consta en actuacions prèvies que els investigats haurien pogut mantenir comunicacions que mostrarien la seva intenció d’ocultar els fets i “aïllar i excloure al denunciant”.

El cas Consell Esportiu es va iniciar el juny de l’any passat, amb la detenció dels regidors Cristian Alcázar i Cris Plaza, i del director de l’entitat, Eduard Galí. El regidor socialista Jaume Graells, l’únic que ha estat apartat del seu càrrec al govern local, va denunciar l’existència d’una presumpta caixa B al Consell Esportiu que hauria servit per pagar compres personals, bestretes i altres càrrecs sense justificar, com a mínim des de l’any 2016, segons va avançar Nació Digital. L’alcaldessa va ser citada a la comissaria de la Verneda el passat 10 de desembre, un fet que va provocar la seva primera compareixença pública.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat