12 Barris

El CAP de La Florida s’ampliarà en barracons

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Fonts de la direcció del centre mèdic ambulatori de La Florida-Les Planes han anunciat la construcció d’uns mòduls de consultes per pal·liar la situació de col·lapse que pateix el centre, que dona servei a unes 44.000 persones. La previsió és que els nous mòduls s’instal·lin a la zona d’un pàrquing proper l’ambulatori, al costat del Mercat de Torrent Gornal, als mesos de juny i juliol d’aquest any 2021. El CAP de La Florida s’ampliarà amb barracons, per tant. Amb aquests mòduls es preveu una disponibilitat de 8-10 consultes completes per visites convencionals amb sala d’espera, punts d’atenció al ciutadà i lavabos.

Aparcament sobre el qual es construiran els barracons per a atendre consultes del CAP La Florida. Foto: Pedro Luna

La construcció d’aquests mòduls formen part d’un projecte en tres fases del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A la primera fase es dotarà al centre d’un mòdul PCR a la porta del CAP. La instal·lació està prevista pels mesos de gener i febrer i donarà atenció als pacients amb sospita de covid-19 per alliberar espais de la planta -1 de l’ambulatori. A la segona fase es construiran els mòduls de consultes ja esmentats i a la tercera fase, prevista per 2023, s’habilitarà un nou CAP per a l’atenció d’adults de Florida Sud.

El desdoblament del CAP de La Florida es tracta d’una vella reivindicació del moviment veïnal del barri i de la ciutat. Des de la associació de veïns i veïnes del barri, lamenten que “fa anys que ja es disposa de l’edifici per al nou ambulatori situat a l’Avinguda Catalunya, un espai que va ser cedit per l’Ajuntament i que malgrat els compromisos de les administracions encara no s’ha adequat per convertir-se en el segon ambulatori de La Florida”.

Al setembre de 2018 l’Ajuntament de l’Hospitalet i la Consellera de Salut, Alba Vergés, van signar el Pacte de Salut i Benestar que acordava la inversió de prop de 57 milions d’euros en equipaments sanitaris a la ciutat. L’acord preveia, per exemple, la remodelació i millora dels centres d’atenció primària amb la construcció del nou CAP Santa Eulàlia Nord que des de finals de 2020 ja ha obert les seves portes, i l’adequació del CAP Florida Sud prevista per a l’any 2021 i que òbviament, segons l’última informació rebuda, sembla que no es farà realitat. Aquest nou retard per descongestionar el CAP dels Ocellets posa en relleu la difícil situació sanitària que afecta al barri de La Florida en plena tercera onada de la covid-19 i amb un percentatge creixent de la corba dels contagis.  

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat