Cultura

El museu de L’Hospitalet commemora a les víctimes a l’Holocaust

Ho farà amb una videoconferència aquest dimarts a les 19h a càrrec de la sociòloga Marta Simó.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El dia 27 gener és el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Així ho va dictaminar l’any 2005 les Nacions Unides, coincidint amb l’aniversari de l’alliberament dels camps d’extermini nazis. Per aquest motiu, el Museu de L’Hospitalet vol commemorar aquestes víctimes, i ho farà amb una videoconferència que tindrà lloc aquest dimarts 24, a partir de les 19h.

La conferència anirà a càrrec de la doctora en Sociologia per la UAB Marta Simó Sánchez, que a més a més és especialista en identitats jueves i Holocaust per la Universitat Jagellonska de Cracòvia i la Universitat estatal de Moscou. Precisament, Simó és l’autora de la Guia Pràctica per conèixer més sobre el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, presentada ara fa tres mesos pel Parlament de Catalunya com a record de la memòria històrica.

Tal i com anuncia el museu, setanta-un anys després de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz (Polònia), continua sent necessari recordar aquells fets, conèixer les claus i el context que va desencadenar la tragèdia per fer memòria amb l’objectiu que episodis com aquest no es torni a repetir. Per aquest motiu s’ha impulsat aquesta videoconferència amb una de les persones eminents en la matèria al nostre país.

La durada de la conferència de Simó serà aproximadament d’1h i 30min i la presència de manera telemàtica dels espectadors serà lliure, tot i que s’haurà d’haver inscrit prèviament a través d’un formulari.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat