Recomanacions Literàries

Llibres per a regalar per les festes

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

S’apropa el Nadal i al cap de molta gent sempre sorgeixen els dubtes… Què coi regalo? La manca d’idees s’ha convertit ja en un clàssic, per això estem aquí, per ajudar-vos i recomanar-vos alguns llibres que a Llavors ens han encantat i que serien el regal perfecte. 

Comencem amb un llibre que ens ha encisat aquest any i que encara estem paint de tan meravellós que és. Es tracta de Lo que hay (Reservoir Books), de la poetessa asturiana Sara Torres. Es tracta del seu debut com a novel·lista i el resultat no podria ser millor. El llibre narra la història d’una noia que s’ha d’enfrontar a la mort de la seva mare i al desig irrefrenable que sent per la seva amant. El llibre ens parla de la buidor, de l’amor i dels anhels i ho fa amb una lírica que us deixarà bocabadats. 

Seguim amb el llibre La familia, de Sara Mesa i editat per Anagrama, una biografia novel·lada d’una família qualsevol de caràcter tradicional: pare, mare, fills i filles. Allà on la resta hi veuen normalitat, l’obra ens mostra el que ningú vol veure… Els punts febles, els secrets i, en definitiva, les misèries d’una família tradicional normal que transcorre durant dècades. Un llibre intens i colpidor. 

Seguim, us recomanem ara la Gran guía visual del cosmos, editat per Blackie Books i escrit pels japonesos Futamare i Nakamaru. Es tracta d’un llibre il·lustrat i extremadament didàctic que ens explica els conceptes bàsics i no tan bàsics del món de l’astronomia. Si et costa entendre què és la física quàntica o en què consisteix la teoria de les cordes, amb aquest llibre aconsegueix fer-ho entenedor i simple.  

Per a les més petites tenim també recomanacions. La primera és el llibre Drets humans, de Litera libros. Es tracta d’un àlbum il·lustrat que ens fa un repàs per totes les lluites pels drets humans que s’estan produint avui dia, així com els conceptes bàsics d’aquest tema. Està fet amb unes il·lustracions molt xules i un llenguatge entenedor i entretingut. 

La següent recomanació ens agrada molt, moltíssim, és la sèrie La terrible Adèle, de Kómikids; es tracta d’una nena, l’Adèle, que li agrada saltar-se les normes establertes i anar a contracorrent, una entremaliada a ulls dels seus pares. Les històries són ben divertides i barregen humor negre, sarcasme i un punt de tendresa.  

Acabem amb un conte també molt divertit i tendre. Es tracta del llibre Una mica perdut, un conte en què un petit mussolet que es queda adormit al niu cau de l’arbre i busca la seva mare. Amb unes il·lustracions senzilles però originals, el llibre axonsegueix treure un somriure dels llavis de grans i petits i ens ensenya el valor de l’amistat i l’amor. Una joia!

Bones festes i bones lectures!

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat