12 Barris

L’Hospitalet condemna la violència contra el col·lectiu LGTBIQ

Un centenar de persones es concentren a la plaça de l’Ajuntament en contra de l’assassinat de Samuel, el jove homosexual de La Corunya.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

La plaça de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat s’ha omplert aquest dimarts 6 de juliol, amb un clar missatge de condemna contra l’onada de violència homòfoba que s’està vivint arreu de l’Estat a les darreres setmanes i que va acabar amb la vida de Samuel dissabte passat a A Coruña.

L’Horgull, l’associació hospitalenca en defensa dels drets LGTBI que ha convocat la concentració, ha deixat clar en el seu manifest llegit a la plaça que “és important no minimitzar ni aïllar aquests fets”. Javier Garrigós, president de l’entitat, ha denunciat la “violència política i ideològica” vers el col·lectiu LGTBI, especialment la de “persones i partits de la dreta i ultradreta que blanquegen els discursos d’odi”. Garrigós ha afegit que “creix la LGTBI-fòbia però també el terrorisme contra les dones i el racisme”.

Poques hores abans de la concentració s’havia fet pública l’agressió a un jove homosexual de Sant Cugat del Vallès, un fet que també s’ha recordat en la lectura del manifest. Segons dades de l’Observatori contra l’homofòbia (OCH), l’any 2020 les denúncies per LGTBI-fòbia -sobretot d’agressions físiques, amenaces i discriminacions- van augmentar un 22,7% respecte l’any anterior. A la ciutat de l’Hospitalet, l’OCH va registrar un total de 4 incidències al llarg de 2020.

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, reclamava fa dues setmanes l’aplicació d’un protocol específic per a les víctimes d’aquest tipus de delictes d’odi, com ja existeix per a les víctimes de violència masclista. El president de L’Horgull ha exigit a la Generalitat, aquest dimarts, el desplegament de l’apartat sancionador de la Llei 11/2014 -que garanteix els drets LBTBI- i l’actuació amb contundència del govern de l’Estat.  

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat