12 Barris

L’educació infantil i primària a l’Hospitalet ha sumat 4.600 alumnes en 10 anys

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Representants de CCOO, el Casalet i Affac (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) han fet pública una declaració conjunta que recull els seus principals neguits, com a resultat de la valoració del curs escolar 2020-21, i previsió cap al següent. Entre aquests, destaca el creixement de la població escolar, amb repercussió sobre les ràtios dins de les escoles al municipi. Afirmen, referenciant dades de l’Idescat, que l’alumnat de 3 a 16 anys s’ha incrementat en 4.600 alumnes durant els últims 10 anys a l’Hospitalet de Llobregat.

“Les dades de preinscripció, han generat una falsa sensació d’àmplia oferta de places, i de suficient capacitat als centres, quan la realitat és que hi ha un important percentatge de població escolar que no ha tramitat la sol·licitud de plaça escolar”, afirmen al seu comunicat conjunt. Afegeixen: “la modalitat de preinscripció telemàtica, factors administratius, socioeconòmics o psicosocials podrien ser la causa de tenir unes dades de preinscripció que no reflecteixen la realitat”.

L‘any 2020, hi havia 35.366 alumnes d’entre 3 i 16 anys escolaritzats a l’Hospitalet de Llobregat. Aquest increment s’observa com a progressiu al llarg de totes les edats durant l’última dècada. Aquest gràfic, realitzat per CCOO, Affac i El Casalet representa aquest augment:

Per aquest motiu les entitats consideren “inacceptable” qualsevol plantejament que suposi tancament de grups i la pèrdua de places públiques, recordant que, en aquest context de pandèmia, “el més adient seria aplicar una baixada de ràtio generalitzada”.

Però no només alerten respecte a la problemàtica de les ràtios. Els tres col·lectius consideren “especialment greu, que es redueixi la plantilla als centres, i que aquesta reducció afecti a grups amb alumnes amb necessitats educatives especials, una decisió així suposa la pèrdua de recursos, la unificació d’alumnes de diferents cicles en un sol grup, la ràtio a límit de capacitat del grup, la readaptació de l’alumnat a nous companys i companyes i a la seva referent educadora“.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat