12 Barris

Crisi a la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet

Quatre associacions de veïns i veïnes de l’Hospitalet denuncien que la FAVL’H està bloquejant la celebració de l’assemblea general de l’entitat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

En un comunicat emès aquest dijous, quatre associacions de veïns i veïnes de la ciutat denuncien que la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de l’Hospitalet (FAVL’H) no ha donat resposta a la seva petició de dur a terme una assemblea general extraordinària.

Un fet que se suma a la polèmica generada fa unes setmanes quan des del compte oficial de Twitter de la FAVL’H es va comunicar que no es reconeixia com a legítima la nova junta de l’AViV La Florida. Per a les associacions signants – Som Santa Eulàlia, Independent de Bellvitge, Collblanc-La Torrassa i La Florida – s’està fent “un mal ús de les xarxes de la Federació”.

Per al portaveu de l’associació de La Florida, Pedro Luna, la FAVL’H “està prenent una deriva que no té cap sentit”. L’activista veïnal assegura que rere aquesta evasiva, “s’estan saltant els estatuts de la FAVL’H, la democràcia interna de la Federació mentre que després assenyalen què han de fer la resta d’associacions”. Luna defensa que la darrera assemblea de la seva associació es va dur a terme “seguint els estatuts escrupolosament”.

Per la seva banda, el president de la FAVL’H, Manuel Piñar, ha explicat a Districte7 que s’està treballant per fer l’assemblea a la tardor. “Les restriccions per la pandèmia ens ho han posat molt difícil però estem intentant buscar una data per setembre o octubre”, afirma.

Des de la seva residència a Vallirana, Piñar es defensa de l’altre punt calent del comunicat: l’ús de les xarxes socials. “S’ha de debatre a la junta, però no podem reconèixer la junta de l’AViV La Florida perquè tenim constància d’algunes irregularitats”, ha declarat. Un motiu que el va moure a fer la polèmica piulada.  

Cal remuntar-se al 15 de maig per anar a l’origen d’aquest conflicte. Tres anys després de la reactivació de l’entitat veïnal de La Florida, es van celebrar unes eleccions a l’associació que van dur a Júlia Portal, de 24 anys, a la presidència. Segons el president de la Federació en aquesta assemblea “no es va deixar votar a una part de les sòcies”, que no es van presentar a la trobada veient el que podria succeir. Una situació que va desmentir la Junta de l’entitat en un comunicat al·legant que es va admetre a totes aquelles associades que estaven al corrent de pagament. Fruit d’això s’ha generat una nova entitat veïnal al barri, ‘Districte IV’.

La FAVL’H es va reunir en assemblea general per darrera vegada el 2019. Les entitats signants “entenen” que en plena pandèmia no es celebrés la reunió però entenen que és una situació que ja no es pot prolongar més. S’ha proposat també a donar suport a celebrar-la de manera telemàtica, “un format que ha facilitat que moltes associacions i federacions veïnals, així com la pròpia CONFAVC” es reunissin.

Aquí podeu llegir el comunicat íntegre.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat