12 Barris

L’Hospitalet aprova l’adhesió al Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI+

Es va explicar en la Junta de Govern Local de principis de mes, amb l’aprovació de l’acord entre la Generalitat i el consistori
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’Hospitalet tindrà un Servei d’Atenció Integral (SAI) local per a persones LGTBI+, segons ha pogut saber Districte7 a través de la conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat. D’aquesta manera, el municipi s’adhereix a la Xarxa SAI de governs locals, sent la darrera població de l’entorn en disposar d’aquest servei públic, tot i que només es farà efectiva a partir de la setmana que ve amb la firma de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. L’Ajuntament de l’Hospitalet també ha confirmat aquest acord, a poques setmanes del dia de l’Orgull LGTBI+

Un SAI (o servei d’atenció integral) té com a funció sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir la LGTBI-fòbia. Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a aquestes situacions de discriminació. No obstant, també té un paper d’acompanyament, suport i informació perquè els veïns i les veïnes tinguin consciència sobre la diversitat sexual i de gènere.

Com podem comprovar en aquest mapa interactiu de la Generalitat, l’Hospitalet era l’únic municipi de la zona del llobregat sud sense un SAI, doncs totes les ciutats que l’envolten disposen ja d’aquest servei, com ara Cornellà, El Prat, Sant Boi, Esplugues, Sant Joan Despí, Viladecans i Barcelona, amb un servei a nivell universitari i departamental.

Laura Garcia va publicar a les seves xarxes socials una foto on explicava que seguien treballant amb el projecte, amb la firma del document per part d’ella i de Xavier Florensa, director general de Polítiques Públiques LGTBI+ de la Generalitat.

D’altra banda, Districte7 també ha preguntat a l’Observatori contra l’Homofòbia per saber el seu parer sobre aquesta decisió. Eugeni Rodríguez, de l’OCH, es mostra satisfet per aquesta decisió però admet que s’haurà de treballar bé la idea de fons “és molt important que una ciutat com l’Hospitalet tingui un SAI, és necessari i imprescindible, és un servei acord a una importància cabdal en la nostra societat actual. No obstant, s’ha de saber gestionar bé i rodejar-se de professionals que treballin dia rere dia en matèria de dret, psicològia o atenció a la víctima” explica Rodríguez.

A més a més, també consideren que malgrat la feina que feina Orgull L’H a la ciutat, es considera insuficient pel gruix de població (un municipi de més de 200.000 habitants): “El grup local de l’Hospitalet dinamitza molt bé tot el que té a veure amb el col·Lectiu LGTBI+, però sí que pensàvem que era insuficient degut a la gran quantitat de polbació de la ciutat. En un municipi d’una població que ha crescut molt, un servei de dilluns a diumenge, quan més demanda hi ha del servei, considerem que és summament important” admet Eugeni Rodríguez.

En el SAI LGTBI és on pivoten les polítiques públiques locals, amb la promoció de la formació de treballadors i treballadores i la implementació de les accions del Pla Local LGTBI+

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat