12 Barris

Entrem al mes de les Festes de Primavera de l’Hospitalet

Del 20 al 23 d’abril viurem les festes de l’Hospitalet, que acabaran amb la celebració de la Diada de Sant Jordi el mateix diumenge, coincidint totes dues festivitats.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Les Festes de Primavera tornen un cop més a l’Hospitalet, i ho faran del 20 al 23 d’abril, amb un programa que aposta per la música i les arts escèniques, la cultura popular i tradicional i les activitats adreçades al públic familiar. La diada de Sant Jordi conclourà quatre dies de molta intensitat pels carrers de la ciutat, un diumenge totalment festiu on es barrejaran les dues festivitats.  

El cantant Antonio Orozco, natural del barri de La Florida, serà l’encarregat de fer el pregó que donarà el tret de sortida a les Festes, el dijous 20 d’abril, a les 20 hores, des del balcó de l’Ajuntament. A continuació vindrà el Toc d’inici, amb l’exhibició de les colles i la imatgeria festiva de la ciutat.

Dins del marc de les actuacions habituals, les hospitalenques i els hospitalencs trobaran les paradetes de la Fira d’Artesans, a la rambla de la Marina, la Fira de la Cervesa Artesana, a la plaça Lluís Companys, així com la ruta grastrònomia Primavera de Tapes, que ja s’ha fet en anteriors edicions, on es convida a degustar plats amb segell local a la restauració del municipi.

Entre d’altres activitats figuraran, el divendres 21 abril, de 9 a 19 h, la trepitjada de la catifa floral amb la participació de gegants i capgrossos dels districtes IV i V, els espectacles de circs i arts de carrer al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, a les 17 h del mateix dia. Dissabte, de 10 a 14 h, el parc de les Planes acollirà diversos tallers, jocs i espectacles de divulgació científica per a nenes i nens. També tornaran els i les titellaires, al seu espai a la plaça Maria Artigal. També cal destacar la concentració de colles, dracs, gegants i bestiari a la plaça de l’Ajuntament durant la tarda de dissabte, amb el tancament al vespre amb els petits diables i diablesses de l’Hospitalet.

El diumenge al matí, com l’any passat, el parc de Bellvitge acollirà el Parc de les Meravelles, amb l’actuació de funàmbuls, gegants i moltes activitats festives més, adreçades al públic familiar.

A nivell musical, destaquen els escenaris de La Farga, el parc de la Remunta, els jardins de Can Sumarro i el parc de la Torrassa. Dani Flaco i Nancys Rubias actuaran dissabte al primer escenari. A la Remunta trobarem, divendres a la nit, a Adala, Queralt Lahoz i Eskorzo. Dissabte, els protagonistes seran Figa Flawas, Habla de Mí en Presente i Ladilla Rusa.

Al parc de la Torrassa trobarem el festival Meeec!, durant el divendres a partir de les 18 h, amb barreja d’estils musicals, com ara ritmes balcànis, caribenys, funky o sons de Nova Orlenas. A Can Sumarro, trobarem un espai dedicat a la música negra amb la Primavera in black i les seves actuacions de petit format de jazz i blues amb Made in Black i Last Livin’ Souls i Big Creek Slim, Flamingo Tours, Hash Brown & The Blues All Stars, entre divendres i dissabte.

Finalment, entre divendres i dissabte, viurem els monòlegs d’humor a L’Oncle Jack, El Viejo Piano, Kfè Olé, Mizuwari Cocktail Bar i Sala River, amb artistes com ara Toni Cano, Raúl Alcaraz, Jona Oph, Irene Meneguzzi, Ana López, Óscar Sáenz, Alfonso Mora, Chema López, Edu Mutante i Vidda Priego. 

Helena Peñalver, la protagonista del cartell

Les Festes de Primavera tindran com a cartell un dibuix d’Helena Peñalver, veïna de Santa Eulàlia i estudiant a l’EASD Serra i Abella. El jurat, format per docents de l’EASD Serra i Abella, professionals del disseny externs i tècnics municipals, va seleccionar la seva proposta entre les 80 presentades per l’alumnat del centre.  

Es tracta d’un cartell on destaca, per sobre de tot, el gran somriure de la protagonista. En declaracions de Peñalver a Districte 7, “és un cartell que vol demostrar l’optimisme i l’alegria de la primavera, amb més color que l’hivern, una temporada on ve la calor i es respira tranquil·litat”.

A més a més, Peñalver també va voler explicar el motiu dels colors emprats: “volia representar la varietat de gent que trobem a l’Hospitalet i fer una mica un homenatge a la dona hospitalenca. Els habitants de l’Hospitalet tenen molt a dir i crec que és la millor manera de transmetre-ho” ens comentava.

Aquest concurs és fruit de l’acord de col·laboració que, des de fa dotze anys, tenen subscrit l’Ajuntament de l’Hospitalet i l’EASD Serra i Abella, per tal d’incentivar la creació i promoure la difusió de la producció i l’obra gràfica de joves artistes i dissenyadors. 

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat