#FentDistricte7

Estiu D7 amb… Laura del Rio

Qüestionari a la Soprano hospitalenca guanyadora de diversos premis
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Anem al mon de la música per parlar amb una de les persones destacades dins de la ciutat. Laura del Rio és soprano i l’hem pogut escoltar al Palau de la Música, al Teatre del Liceu, a Berlín o a l’Òpera de Tenerife, amb obres com “La Traviata“, “Don Pascuale” o “L’elisir d’amore“. A banda dels seus estudi de piano i interpretació vocal com a soprano lírica, és arquitecta tècnica, feina que va desenvolupar prèviament. Va compaginar ambdues carreres fins que es va decidir per centrar-se en la seva feina com a solista. Ha obtingut diversos premis en la seva carrera, com ara el ‘Extraordinary Finalist Award’ del Conservatori Superior de Música del Liceu.

– Explica’ns quin és el teu racó preferit de l’Hospitalet, especialment si és un lloc on pot fer plans a l’estiu.

La zona de la ciutat que em trasllada a una altra època és l’Harmonia i el Carrer Xipreret. És un dels racons històricament més emblemàtics de la ciutat, té molt d’encant per la seva arquitectura renaixentista i m’encanta passejar i sentir la tranquil·litat que es respira.

– Com recordes els teus estius de petit/a?

Els passava fora de la ciutat, carregàvem el cotxe fins a dalt de tot, com si ens mudéssim, amb les bicis a la baca, amb menjar per a una setmana i recorríem 800km per passar l’estiu al poble dels meus pares que estaven a Palència i Segovia. De totes maneres, els dies previs a emprendre aquesta aventura estiuenca, els passava jugant amb els amics/es al Parc de la Serp. Recordo que hi havia la serp de ciment on podies endinsar-te en ella per la cua i sortir per la boca, creant aventures i històries fantàstiques al llarg del seu recorregut serpentejant.

– Tens alguna anècdota de trobades inesperades amb gent de l’Hospitalet durant vacances?

I tant, el Quiosc del parc de la Serp era un lloc de trobada amb els/les amic/es de l’escola on fèiem una parada per refrescar-nos i endolcir-nos amb gelats i llaminadures, i on acabàvem les existències del suṕer flash de llima-llimona amb el que després tots/es quedàvem marcats amb les boqueres dels talls que ens deixava el plàstic.

El Parc de la Serp, al barri de Sant Josep

– Què t’agradaria que tingués l’Hospitalet que no té per passar millor l’estiu?

L’Hospitalet fa anys que amb el potencial cultural que té i sent la ciutat més poblada de tota la Unió Europea, hauria de crear més cultura, més art, més espais: teatres, sales, espais culturals…on es pogués desenvolupar el talent creatiu i com a conseqüència una societat amb més potencial i amb relacions sanes. La creativitat té una gran influència en el nostre desenvolupament cerebral i emocional i desenvolupant-la, tindríem una societat amb una ment més lliure, plena d’idees i pensaments, que acabarien beneficiant a les nostres activitats laborals i personals, trencant barreres i creant vincles.

– Vius l’estiu a la ciutat de manera diferent uns anys enrere?

Normalment els estius no els passo a la ciutat, com a cantant, viatjo a altres ciutats a cantar en festivals musicals. De fet aquest any, a l’agost estaré unes setmanes a Galícia en el Festival Groba cantant juntament amb l’Orquestra da Camara Galega, seguidament a la ciutat de la Toscana, Livorno, en la gravació d’una pel·lícula de l’òpera ‘Dodici anni dopo’ de Menicagli i posteriorment a Roma per cantar en dos concerts d’estiu. 

– Ens recomanes una sèrie, pel·lícula o llibre per l’estiu?

Us recomanaria veure l’òpera Don Giovanni de Mozart, l’obra mestre d’aquest jove compositor que ens transmet una crítica social i política, on presenta la figura de la dona com a protagonista, visió molt avançada per a l’època en què es va escriure. A més, si agrada, us convido a que la veieu en directe el 18 de novembre on cantaré el personatge principal de Donna Elvira al Teatro Campoamor d’Oviedo. On gaudireu molt més sentint l’òpera en directe, us ho asseguro!

– Un bar, cafeteria o restaurant per passar una tarda a l’Hospitalet?

El mític Oncle Jack, que sempre té una oferta musical molt variada.

– L’artista local preferit?

El cantautor Dani Flaco, que l’he seguit des de el seu primer disc ‘Salida de emergencia‘ i que sempre em transporta a locals emblemàtics d’Hospitalet com ‘L’Oncle Jack’.

– Com portes la calor? Algun truc per escapar-te’n?

M’agrada molt el sol, el bon temps i encara que la xafogor està sent, any rere any, una mica més difícil de portar, em cuido hidratant-me molt, menjant bé, faig esport una mica menys intens com el yoga y el pilates.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat