Política

Els partits tanquen la campanya a l’Hospitalet amb molt en joc

L’H en comú va tancar la campanya a la plaça Lluís Companys, ERC al Kfé Olé, PSC a la Rambla Just Oliveras i PP i Ciutadans als barris de Bellvitge i La Florida.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Fins a 17 partits es presenten a l’Hospitalet de Llobregat a les eleccions d’aquest proper diumenge 28 de maig, uns comicis municipals que determinaran com queda el nou hemicicle, actualment format per cinc partits, el PSC, ERC, L’H En Comú, Ciutadans i PP, amb d’altres coalicions amb opcions de poder accedir-hi. Durant el dia d’avui, última jornada de campanya, els partits i el seus candidats i candidates han anat tancant els darrers actes amb els missatges clars dels dies anteriors. Evitar la majoria absoluta del partit governant actualment, el PSC, sembla ser el mantra clar en tots ells.

Precisament, el PSC ha tancat aquesta nit la campanya a la Rambla Just Oliveras, davant de l’Acollidora, posant punt i final a dues setmanes on el missatge transmès per Núria Marín i el seu equip ha estat molt concís, la idea de continuar amb un govern ferm amb majoria absoluta i poder esquivar els diferents retrets de tota l’oposició en diferents matèries, com l’habitatge, els espais verds, l’educació o els desallotjaments.

Esquerra Republicana de l’Hospitalet, amb Jaume Graells al capdavant, té una oportunitat única de poder optar a millorar els seus resultats, a un grau suficient per, com a mínim, poder posar en complicacions a Núria Marín, sempre i quan l’actual alcaldessa no aconsegueixi la majoria absoluta. Graells i el seu equip han tancat la campanya al Kfé Olé de l’Hospitalet, acte que han anomenat “La festa del canvi”, amb la presència de tots els alts càrrecs municipals. Podeu escoltar aquí l’entrevista a Jaume Graells feta a Districte 7.

L’Hospitalet en Comú Podem ha fet l’últim acte a la Plaça Lluís Companys, al bell mig de la ciutat, amb la presència del candidat Manuel Domínguez i de Jéssica Albiach, presidenta d’En Comú Podem al parlament de Catalunya. Albiach ha fet la presentació abans de marxar a l’acte de tancament de la ciutat de Barcelona. Ha volgut apel·lar als vots de la ciutadania de l’Hospitalet per “trencar l’aïllament al que vol sotmetre el règim neoliberal”. A més, ha elogiat la tasca del candidat Manuel Domínguez, del qual ha dit que “ha de liderar les transformacions que necessita la ciutat”. Recordeu que podeu escoltar al candidat de la coalició a l’entrevista que li hem fet a Districte 7.

Acte final de L’Hospitalet En Comú Podem al centre de L’Hospitalet

Ciutadans té ara mateix quatre regidors i busca mantenir la mateixa situació davant de la caiguda general del seu partit en les eleccions generals i autonòmiques. De la mà de Miguel Garcia del Valle, ex president del CE L’Hospitalet i líder de la formació en la darrera legislatura, mirarà de mantenir l’statu quo. També, com la resta de partits, busca la fórmula per poder canviar la situació al govern municipal, tot i que en el seu cas haurà d’estar molt pendent de com afecta el vot general del seu partit a la resta de municipis. El seu equip ha estat aquest matí al barri de Bellvitge, al mercat ambulant, fent els últims moviments en campanya. Aquí podeu escoltar l’entrevista de Districte 7 al candidat taronja.

Amb només una regidora, precisament, la número 1, Sònia Esplugas, el Partit Popular buscarà resultats d’altres legislatures, que li serveixin per tenir un paper més decisiu. Igual que Miguel Garcia, ha escollit el mercat de Bellvitge d’una banda, i l’avinguda Primavera a La Florida de l’altra, per fer els últims actes de campanya. Esplugas ha utilitzat la seguretat i l’incivisme com a fronts destacats de la seva campanya. Escolteu aquí l’entrevista de Districte 7 a la candidata del PP.

El Partit Popular ha instal·lat dues carpes als barris de l’Hospitalet en el darrer dia de campanya

Pel que fa als partits sense representació en aquest moment al consistori, Junts x L’Hospitalet, amb Teresa Rubio al capdavant, també aposta per un canvi i per poder tenir representació per tenir força per aportar des de dins. A l’acte final de campanya d’avui, Rubio ha estat al costat d’Eliseu Esterlich, número 2, a l’Harmonia, a la Plaça Josep Bordonau i Balaguer. Aquí podeu escoltar la candidata de Junts a l’entrevista de Districte 7.

Tampoc ha tingut representació en aquesta darrera legislatura la CUP, que amb Mònika Tena al capdavant busquen tornar a tenir-ne com ja va passar durant el 2015 al 2019. Tena i el seu equip van tancar la campanya juntament amb d’altres confluències municipals a Barcelona, al centre cívic Can Felipa, on es va reivindicar “el vot per evitar que mai més els grans partits governin els municipis”. Aquí podeu seguir l’entrevista de Districte 7 a la candidata Mònika Tena.

Mònika Tena a l’acte final de la CUP. Foto Instagram CUP L’Hospitalet de Llobregat

Finalment, destacar a Alternativa d’Esquerres per L’Hospitalet, de la mà de Dany Martínez Guevara i el seu equip, que busquen també poder tenir representació per primer cop amb aquestes sigles. L’acte final s’ha fet al Parc de Bellvitge durant aquesta tarda, amb l’assistència de tot l’equip, amb diferents xerrades i un vermut final. AE ha demanat el vot útil, que no és un altre “que el vot en clau local”, una de les frases més utilitzades en campanya. Des de Districte 7 vam poder parlar amb el seu cap de llista en una entrevista al Parc de la Marquesa.

Aquesta tarda, AE ha fet l’acte final a Bellvitge

Caldrà estar molt atents també a les evolucions de partits com Decideix L’Hospitalet, amb la presència a la candidatura d’Ana Gonzàlez, fins ara a les llistes de L’H En Comú, i de Pau Taxonera.

A més a més, també es presenten Valents amb Javier Martín Hermosín al capdavant, Vecinos de L’Hospitalet, Impulsa L’Hospitalet o Proponemos por las minorías, entre d’altres partits.

Segons dades de l’Ajuntament de l’Hospitalet, 176.240 ciutadans i ciutadanes estan cridats i cridades a les urnes el proper diumenge, d’aquests electors i electores, 4.731 votaran per primer cop. Durant la jornada, hi haurà instal·lades 283 meses en 54 col·legis electorals distribuïts als sis districte de la ciutat, podent-se votar des de les 9 h fins a les 20 h. D’aquests, cinc són nous, 10 desapareixen i 49 repeteixen.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat