Política

28M: El PSC guanya les eleccions sense majoria absoluta i entra amb força l’extrema dreta

Les eleccions municipals dibuixen un escenari polític radicalment diferent del de 2019.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Núria Marín revalida el seu lideratge polític a l’Hospitalet després de les eleccions municipals d’aquest 28M. Els socialistes, però, perden la majoria absoluta i es veuran forçats a pactar amb una oposició que ha fet un canvi radical de rumb i que dibuixa un consistori molt dividit.

L’actual alcaldessa ha celebrat la victòria d’una “majoria molt àmplia” amb la militància al recinte de la Farga i ha atacat a la segona força del consistori assegurant que “la ciutadania ha posat al seu lloc a ERC després d’una campanya molt porca i bruta”. Tot i mantenir-se al capdavant de consistori, el PSC ha patit la davallada de vots més important d’aquestes eleccions, perdent pràcticament 13.000 vots a l’Hospitalet.

El fitxatge de Jaume Graells per ERC deixa a la formació republicana uns resultats agredolços. Esquerra obté un regidor menys que en els darrers comicis, però es revalida com a partit al capdavant de l’oposició. Graells ha denunciat que el vot “ha estat contaminat per les eleccions espanyoles” i ha criticat una posició del Ministeri de l’Interior que “ha confós l’electorat”. El cap de l'oposició ha admès un mals resultats però ha apuntat que "ERC resisteix com a segona força per fer una oposició constructiva".

El Partit Popular de Sonia Esplugas dona la primera sorpresa de la nit i se situa frec a frec amb ERC-EUA, passant d’1 a 4 regidores . La popular ha valorat aquests resultats històrics per a la seva formació a la ciutat molt positivament i ha celebrat que els permetrà “condicionar el govern municipal” dels socialistes.

Una de les altres notícies de la nit electoral ha estat l’entrada amb força de l’extrema dreta. Vox irromp al consistori com a quarta força, superant els 8.000 vots a la ciutat, i obtenint una representació de 3 regidors. La formació ultradretana passa per davant de L’Hospitalet En Comú Podem que tanca la representació al consistori, també amb 3 regidores.

Els grans desapareguts d’aquesta nit electoral són Ciutadans, que han passat de ser la tercera força a perdre la representació. Amb Miguel García repetint com a cap de files no han aconseguit obtenir el mínim del 5% dels vots i perden 10.000 suports respecte a les darreres eleccions.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat