12 Barris

El Mercat de Torrent Gornal acollirà la II Fira d’Economia Solidària de l’Hospitalet

Mostra de projectes, xerrades i activitats el dissabte 7 de maig entre les 10 i les 19 hores.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’Economia Solidària torna a celebrar la seva fira local després de l’aturada arran de la pandèmia. Una vintena d’entitats i col·lectius es donaran cita dissabte 7 de maig per a mostrar els seus projectes i productes dins del mercat social de l’Hospitalet. El programa inclou, igualment, tot un seguit d’activitats i xerrades.

En aquesta ocasió la fira FESL’H es mimetitza amb el mercat, i les iniciatives cooperatives i socials ocuparan les parades buides d’aquest equipament municipal per a exposar la seva activitat. Les persones que s’apropin a la fira podran participar, entre altres activitats, del taller de revisió tècnica i mecànica de bicicletes de L’H en bici o apropar-se a la cal·ligrafia japonesa amb la cooperativa de traducció de llengües orientals Travinae, entre altres propostes.

El programa de la FESL’H arranca a les 10:30 hores amb la benvinguda a càrrec de la XES l’Hospitalet de Llobregat, la Xarxa d’Economia Social i Solidària local. A continuació, es farà el lliurament dels Premis Rosita, al voltant de les 11 hores. Els Premis Rosita són uns reconeixements posats en marxa per La Col·lectiva, l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet de Llobregat per impulsar la constitució de noves cooperatives a la ciutat de l’Hospitalet.

Brisa Luque, sòcia cooperativista de Brotes i membre de la XESL’H explica que aquesta fira vol “apropar a les veïnes de l’Hospitalet el que s’està fent des de l’Economia Social i Solidària a la ciutat, generar més intercooperació entre les entitats i projectes i celebrar una jornada festiva per a totes les iniciatives i persones que aposten per models econòmics i socials respectuosos amb la vida i el medi ambient”.

A les 11:15 hores és dura a terme la xerrada Agroecologia i consum transformador amb la participació de membres de les cooperatives Cèrcols, Keras Buti i Xamec. A les 13, La Col·lectiva amb la participació de Sostre Cívic ha organitzat una sessió informativa sobre Habitatge Cooperatiu. Una mena d’introducció a càrrec de José Tellez per explicar aquesta modalitat d’accés a l’habitatge mitjançant la fórmula de cessió d’ús i explorar possibilitats a l’Hospitalet de Llobregat.

A les dues del migdia es farà un dinar de germanor. L’encarregada de preparar el dinar serà
La Suculenta, un projecte de cuina comunitària i de proximitat amb menjadors als casals cívics de Bellvitge i Centre. Un projecte amb vocació d’inserció laboral i per potenciar menús amb productes agroecològics de proximitat a preus populars.

A les 16:15 hores està prevista la xerrada Les cures al llarg de la vida, a la qual participaran Brotes, Hospice i MUET. A continuació l‘ONG ACPP i l’INS Santa Eulàlia presentaran el projecte que desenvolupen sobta el nom d‘Escoles for Future! a la zona d’activitats. Finalment, a les 17:15 Travinae i La Col·lectiva posaran veu a una xerrada per parlar sobre les Comunitats Migrades i l’Economia Social i Solidària. Tampoc mancarà la música i a partir de les 18 hores la Fira es tancarà amb una cloenda musical amb diferents artistes locals.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat