12 Barris

El Departament d’Acció Climàtica detecta errors a l’informe mediambiental del PDU Biopol Granvia

La Saboga afirma que aquest informe ratifica que el pla urbanístic incompleix la Llei de Canvi Climàtic i els objectius europeus respecte a contaminació de l’aire.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’aplicació de la Llei de Canvi Climàtic podria endarrerir o obligar a fer canvis a la redacció del projecte del PDU- Biopol Granvia. Aquest planejament urbanístic, que es troba en fase d’al·legacions fins al pròxim 20 de març, podria no haver presentat dades correctes respecte al que seria el seu impacte mediambiental, especialment, al càlcul d’emissions nocives i gasos d’efecte hivernacle que, segons denuncia l’entitat ecologista de l’Hospitalet, La Saboga, “són errònies i incompleixen els objectius europeus 2030”.

L’informe de la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya ha estat enviat a La Saboga com a resposta a una de les al·legacions presentades davant el PDU Biopol Granvia. En ell, tècnics de la Generalitat reconeixen que hi ha errors al càlcul de les emissions derivades de la mobilitat, entre d’altres, així com detecta que manca incloure més afectacions a la qualitat de l’aire que es derivarien d’aquest desenvolupament urbanístic dissenyat.

En un comunicat de premsa, La Saboga i No Més Blocs afirmen que, tot i que encara no han valorat “la repercussió que això pot tenir”, creuen que “pot suposar haver de replantejar tot el projecte, ja que de cap manera s’assoleixen, tal com està plantejat, els objectius de reducció de GEH recollits a la Llei de Canvi Climàtic”.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat