12 Barris

El Bo Lloguer Jove 2022 ja es pot sol·licitar a través dels punts TIC

La Generalitat ha obert el termini per a demanar aquesta ajuda mensual pel pagament d’un habitatge
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Del 8 al 17 de juny, s’obre el termini per sol·licitar el Bo Lloguer Jove 2022, un ajut de 250 euros mensuals durant dos anys per a joves d’entre 18 i 35 anys, de cara a poder pagar un lloguer d’habitatge. Aquest tràmit es podrà fer de manera telemàtica. Segons ha informat l’Ajuntament de l’Hospitalet, els punts TIC de suport digital de la ciutat han quedat activats perquè es pugui accedir a demanar aquest ajut en aquest període d’una setmana i escaig.

Els requisits per poder accedir al Bo Lloguer Jove són: estar empadronat a l’habitatge arrendat o cedit, tenir una font regular d’ingressos i no deure cap mensualitat del lloguer. En el cas de demanar l’ajut per al lloguer sencer de l’habitatge, es tindria en compte el total d’ingressos de tots els membres de la unitat de convivència en edat laboral. Si sol·liciten la subvenció dos o més titulars, es consideraran els ingressos individuals. Si l’ajut fos per la cessió d’una habitació, només es consideraran els ingressos de la persona física arrendatària.

De cara a poder sol·licitar aquest ajut, el límit d’ingressos anuals ha de ser de 22.548,67 euros per al 2020, de 23.664,15 euros per al 2021 i de 24.301,57 euros per al 2022. Recordem que el màxim de renda de lloguer mensual a l’Hospitalet es va establir en 900 euros per habitatge i 450 per habitació. Es podrà fer també de manera presencial, a l’Oficina de l’Habitatge, tot i que des del mateix ajuntament es recomana fer-ho per internet, segons el comunicat “degut a la curta durada del termini fixat”. No obstant, és una clara declaració d’intencions alhora de saber que els tràmits gestionats de manera presencial alenteixen els processos. El termini serà del 8 de juny a les 9h fins al 17 de juny a les 17h.

Els punts TIC per poder fer el tràmit de manera telemàtica són les biblioteques municipals i espais com el Centre Municipal Ana Díaz Rico, l’Oficina Jove-Casa dels Cargols i l’Espai Jove Ca n’Arús, a banda de les següents entitats juvenils:

-JIS-Arrels (ronda de la Torrassa, 105) 

-Fundació Akwaba (carrer del Llobregat, 145) 

-Punt Òmnia Gornal (avinguda de Carmen Amaya, 2-6) 

-Centre Esplai Bellvitge (rambla de la Marina, 161-177) 

-Centre Esclat (rambla de la Marina, 50) 

-Club Esplai la Florida (carrer del Pedraforca, 29) 

-Club Infantil i Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons (carrer de l’Emigrant, 25) 

-Punt Òmnia Pubilla Cases-Can Vidalet (plaça de la Bòbila, 1) 

-Punt Tic Santa Eulàlia (carrer de Jacint Verdaguer, 38, local 3) 

-Associació de Veïns i Veïnes Collblanc-la Torrassa (carrer de Besa,7) 

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat