12 Barris

La Casa de la Reconciliació refusa acollir el pregó de les festes de Can Serra al considerar-lo un “acte polític”

Emilià Almodòvar, rector de la Casa de la Reconciliació, ho va explicar en un comunicat, afirmant que la parròquia està al servei del veïnat i no dels polítics
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Les festes del barri de Can Serra comencen avui i ho faran amb la negativa del rector de la Parròquia de Sant Benet, Emilià Almodòvar, perquè el pregó inaugural que farà la regidora del districte Lola Ramos, es faci a la Casa de la Reconciliació. Almodòvar explica que no vol que els locals de la parròquia es converteixin en llocs on “s’acullin actes que fàcilment puguin instrumentalitzar-se políticament”.

En un comunicat, el rector és clar en les seves raons: “els locals de la parròquia han estat sempre a disposició del barri i de les activitats programades en el marc del programa de festes. També aquest any, després de parlar amb el seu president, s’havia acordat acollir el teatre i el recital de poesia, activitats que estem encantats de rebre. Però no volem acollir aquest acte pràcticament en període preelectoral, a més quan la regidoria no s’ha caracteritzat tampoc per la seva voluntat de negociació, enviant a la guàrdia urbana de la ciutat a solucionar conflictes on la presència de mediadors seria molt més adient”.

Pel que explica, i de manera sorprenent, la darrera setmana se’ls hi va demanar la cessió d’un dels locals pel pregó que faria la regidora del districte IV-V (que engloba Florida-Les Planes i Can Serra-Pubilla Cases). “Lamentant-ho molt, hem hagut de dir que no a aquesta activitat” admetia.

A més a més, un dels motius de pes pels quals no ha volgut accedir a aquesta proposta ha estat perquè creu que el govern municipal no ha actuat de manera solidària amb les persones més pobres de la ciutat. “Cal recordar que en aquests mateixos locals es van tancar persones migrants que reivindicaven el seu dret a l’empadronament sense domicili fix, i per recents sentències judicials que al nostre municipi es vulnera incomprensiblement” explica Almodòvar. Ell mateix assegura que l’actual regidora, Lola Ramos, en els moments més durs del confinament, va negar-se a obrir els equipaments municipals per poder repartir aliments.

També afirma que la regidoria ha utilitzat la guàrdia urbana per impedir que es reunís “l’assemblea de defensa de drets de l’Hospitalet als equipaments municipals, sense possibilitat de diàleg ni negociació prèvia”. A més a més, critica l’actuació de la mateixa regidoria quan va retirar unes jardineres de l’exterior de la Casa de la Reconciliació que es feien servir per sensibilitzar sobre els horts urbans, actuació portada a la Síndica Municipal de Greuges.

Consultat per Districte7, el rector Emilià Almodòvar es mostra sorprès en com s’ha produït tot: “de bones a primeres era el Casal de Gent Gran la seu del pregó de les festes, però la Comissió, de cop i volta, va decidir que seria al local de la parròquia, pel que tenia entès, per un motiu d’espai. Des del principi va ser la regidoria qui volia el Casal de Gent Gran. És un problema que no ens hem buscat nosaltres, però un cop aquí, no podem permetre que és faci un acte que considerem “preelectoral” en un dels nostres locals” ens explica.

Post d’Instagram de la regidora, Lola Ramos, explicant que ella farà el pregó de Can Serra al casal de Gent Gran

D’altra banda, Districte7 ha preguntat a la regidora Lola Ramos, sobre el canvi. Ramos, immersa en la preparació del pregó, ha volgut treure ferro a l’assumpte i no s’ha referit al comunicat del rector, només al canvi de localització: “Al final, des de la comissió de festes s’ha cregut convenient el canvi perquè el casal de Gent Gran es va inaugurar abans de la pandèmia i tenim ganes de gaudir dels nous equipaments del barri, crec que és un lloc ideal per fer un pregó per l’amplitud, la calidesa i perquè el col·lectiu de gent gran és un actiu important a Can Serra” ens ha explicat Ramos.

Amb tot, Ramos ha explicat que en el full de festes sortia que el pregó es faria a la Casa de la Reconciliació, per aquest motiu es van afanyar a avisar del canvi final.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat