Cultura

El Festival Filmserè consolida els curtmetratges a l’Hospitalet

La gala ha seleccionat a les guanyadores i guanyadors dels curtmetratges, guardonant films de temàtiques molt variades
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El Festival Filmserè ha arribat a la seva quarta edició, i avui ha tancat la corresponent al 2022 amb la celebració de l’entrega de premis al Centre Cultural La Bòbila. Com sempre, organitzat pels alumnes de l’Institut Eduard Fontserè, en les darreres dues setmanes, el barri de La Florida ha pogut visualitzar una trentena de produccions realitzades arreu de l’estat, a França o els Estats Units, en un festival amb regust internacional.

El Centre Cultural la Bòbila, el Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico, el parc de la Pau i l’avinguda de la Primavera, davant del Mercat de la Florida han sigut els escenaris principals de l’emissió d’aquests curtmetratges. Durant l’acte d’avui s’han fet entrega dels premis a les millors obres, a través de tres jurats: l’oficial, el social i un estudiantil, format per alumnes de l’institut.

Diversos estudiants han presentat l’entrega dels premis

L’alumnat ha seleccionat 36 curtmetratges del miler que van arribar, de cara a participar en el concurs i optar als premis finals. El jurat estudiantil escollia els millors premis en fotografia, so, música, muntatge, interpretació i un millor curt per part d’ells. Després, els veïns i veïnes, el col·lectiu de Gent Gran i finalment, el jurat oficial, escollien cadascú d’ells el millor film.

Repassant els premis, a la millor fotografia se l’ha emportat el film ‘Sol sol’, d’Àlex Arroyo. El premi al millor so ha sigut per Borja Crespo i el seu film ‘Hikikomori’ A la millor música ha sigut per ‘La Luz’, de Iago de Soto i al millor muntatge per ‘Cuatro Treinta’ d’Anna Escurriola Peña, directora de l’Hospitalet, que en un missatge enregistrat ha agraït poder guanyar un premi al seu municipi.

Finalment, el premi a la millor interpretació ha sigut per l’actriu Montse Ribadellas per ‘Fils Trencats’. El Jurat estudiantil també ha escollit el millor Film. Aquest ha sigut per l’Albert Carbó amb la seva pel·lícula ‘Elsa’. Carbó ha explicat posteriorment que aquest curt reivindica els valors del col·lectiu LGTBI i explica una forma de vida “que, per sort, cada cop és més acceptada i ajuda a que tothom visqui integrat i gaudint plenament”.

Un cop s’han entregat els premis del jurat estudiantil, s’han donat els que mancaven, dels jurats restants. El millor curtmetratge segons la Gent Gran ha sigut per ‘The Woman Under the Tree’ de Karishma Kohli, arribat des dels Estats Units. El premi del jurat social al millor curt ha sigut per “Cuídate”, del director canari Jonay Garcia. Aquí s’ha valorat un gir final impressionant, un fet el qual també estava d’acord el mateix director. Finalment, el premi al millor curt segons les veïnes i els veïns ha sigut per ‘Re-Animal’, de Rubén Garcerà. El director ha afirmat que donarà el premi en metàl·lic a una protectora d’animals.

Iago de Soto rebia el premi a la millor música

Abans del premi final s’ha entregat el del millor film en llengua catalana, per ‘El Pas de Sant Joan’, d’Ana Ortiz. Ha estat el prolegomen a l’entrega de l’últim premi, el de millor film del festival. En aquest cas el trofeu ha estat per ‘Ficciones’, de la directora Alejandra Kikidis (de només 16 anys) i Teo Planell. El curt narra la connexió de dos joves, apassionats pel cine, en un videoclub de Madrid. Tots els premis a millor film estaven dotats d’un premi en metàl·lic.

L’acte ha comptat amb la presència de Lluís Esteve, director del Pla Integral La Florida-Les Planes, i la regidora adjunta d’educació, Imán Aisa. El professorat i l’alumnat ha agraït la gran participació que s’ha viscut en aquesta edició, tenint en compte que eren milers els curts arribats.

Posteriorment, hem pogut parlar amb una de les membres del jurat i del professorat de l’Institut Eduard Fontserè, la Raquel Uroz, que ens ha fet una valoració d’aquesta quarta edició: “Ha estat una quarta edició de molt d’èxit, no només per la gran afluència de públic durant les emissions, plenes de veïns i veïnes, sinó també perquè hem aconseguit un dels objectius, fer un servei al barri. A més, l’alumnat ha estat treballant tot l’any i aconseguir aquest fruït és molt important per nosaltres, hem notat que aquest servei que hem fet ha sigut multitudinari“.

Raquel Uroz, membre del jurat del festival Filmserè

Finalment, li hem preguntat per com fan la selecció final, tenint en compte que es queden amb poc més d’una trentena de films: “La primera visualització el fa l’alumnat, entre tots i totes miren els curtmetratges i els van puntuant, i ens ho diuen a nosaltres, i després entre els més destacats nosaltres fem la selecció final. Sempre dins d’uns termes que se’ls hi ensenya, com ara fotografia, so, muntatge, narrativa, temes d’actualitat, s’han de tenir en compte tots a l’hora de donar un veredicte”.

L’entrega de premis del Filmserè ha comptat, també, amb música en viu a càrrec de l’EMMCA (Escola Municipal de Música). Un centenar d’estudiants han vingut al CC La Bòbila per viure l’entrega dels premiats i les premiades.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat