12 Barris

Cribratges massius de Covid-19 al campus de la Universitat de Bellvitge

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Des d’aquest matí fins al proper dilluns, tota la comunitat educativa i administrativa, és a dir alumnat, professorat i personal laboral del campus de la Universitat de Bellvitge, estan cridats a participar en un cribratge massiu dins de les instal·lacions de l’hospital universitari per detectar la presència del virus de la Covid-19 en persones asimptomàtiques.

El Departament de Salut han engegat aquests tests massius en un moment clau de control de la corba epidemiològica. Les proves consisteixen en PCRs i tests serològics ràpids amb sang capil·lar (per detectar anticossos) i són totalment voluntàries. Les persones participants podran decidir fer-se les dues proves o només la PCR i els resultats es podran consultar a través de l’aplicatiu de la Meva Salut. Aquest cribratges iniciats avui 14 d’abril, continuaran demà i dilluns 19, de 9 h a 14 h, al vestíbul de recepció de la facultat, davant de la cafeteria. L’únic requisit per a la seva realització es no haver estat vacunats ni presentar símptomes compatibles amb la malaltia derivada del Coronavirus.

Les proves dins de la comunitat universitària continuaran al campus de la UPC a Castelldefels els dies 20, 21 i 22 d’abril, també de 9 h a 14 h. I els dies 26, 27 i 28 d’abril, en el mateix horari, al campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú.

Prova serològica realitzada aquest matí a l’Hospital Universitari de Bellvitge Foto: Departament de Salut

La Farga continua com a punt de vacunació Covid-19 a la ciutat

Des de principis del mes d’abril, el recinte ferial de La Farga s’ha convertit en un centre logístic per a la vacunació massiva de la població. Durant la seva primera setmana de funcionament, el personal sanitari ha inoculat la vacuna contra la Covid a 11.604 persones. S’espera que durant tota la campanya de vacunació d’abril a setembre aquestes xifres augmentin, donat que l’equipament habilitat compta amb vuit boxes de vacunació i amb una capacitat màxima diària de 2.400 dosis. Tot i que els responsables municipals afirmen que es podria arribar fins a les 5.000 dosis diàries a administrar, sempre que hi hagi estoc de vacunes.

En data 8 d’abril, 40.612 persones de L’Hospitalet han rebut la primera dosi de la vacuna i 14.409, les dues dosis. Durant el mes d’abril, també han funcionat com a punts de vacunació a la ciutat l’antic Casal de Can Serra, el Casal d’Entitats de Collblanc-la Torrassa i els casals de la gent gran Ermita (a Bellvitge), de Ca n’Arús, de Pubilla Cases i de Provençana. Aquests tres darrers casals —Ca n’Arús, Pubilla Cases i Provençana— són també punts de proves PCR Covid.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat