#FentDistricte7

Cinc pel·lícules amb l’Hospitalet ben present

Us portem cinc pel·lícules molt variades on podreu observar la presència de la ciutat durant la reproducció de cadascun dels llargmetratges
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’Hospitalet és una de les ciutats de Catalunya on es roden més pel·lícules, sèries i productes televisius. Qui no s’hi ha fixat mai en els decorats de la sàtira d’humor de TV3 Polònia? O en alguns films on trobem participació catalana en la producció, com “Los últimos días” o “A tres metros sobre el cielo”? A la ciutat se superen el centenar de gravacions (films, videoclips, sèries, anuncis) cada any, però no totes són igual de conegudes pel gran públic.

Nosaltres ens fixarem ara en cinc pel·lícules que són, o bé desconegudes del tot, o bé que s’han oblidat després de molts anys. No obstant, totes elles, tenen un denominador comú: apareix l’Hospitalet de Llobregat per tots cantons, de manera molt present.

Cobardes (2008)

Tres anys després de l’èxit de Tapas, José Corbacho i Juan Cruz van tornar a posar l’Hospitalet en el punt de mira dels espectadors globals amb una altra pel·lícula d’autor on l’assatjament escolar (una època on ja començàvem a escoltar el concepte anglès bullying) és la temàtica principal del film. Nominada a un premi Goya i guanyadora del premi de la Crítica al festival de Màlaga, la pel·lícula es va rodar en gran majoria a la ciutat, amb l’aparició principal dels entorns de l’institut Can Vilumara, a l’Avinguda Josep Tarradellas. De fet, molts dels alumnes van participar com a extres durant les escenes desenvolupades a l’escola.

Open 24h (2011)

Tercera pel·lícula del director Carles Torras, autor de “El Practicante”, protagonitzat per Mario Casas. En aquest cas, l’Hospitalet de Llobregat i Cornellà comparteixen protagonisme, doncs el film, rodat en blanc i negre, succeeix en la zona industrial d’ambdues ciutats, i en cada frame podem observar a banda i banda les parts conegudes de les fàbriques que omplen els carrers de l’Energia, Marina, Av. Carrilet, Femades o del Mig. Héctor, vigilant nocturn, ha de cuidar del seu germà que pateix una minusvalia. Dia rere dia lluita per sortir endavant, amb tot una sèrie de problemes a la seva vida que converteix aquesta lluita en molt feixuga. Un film que barreja crítica social amb suspens i thriller.

Iddarammayilatho (2014)

De ben segur, la sorpresa més gran. Fa vuit anys, el director de cine indi Puri Jagannath va dirigir un producte de Bollywood que tenia com a escenaris la ciutat de Barcelona… i també la de l’Hospitalet de Llobregat. Amb el títol en anglès “BCN Knockout”, es van fer dues cintes, la versió india i la versió internacional, més adaptada als gustos europeus. Narra la història d’una estudiant india de psicologia que arriba a Barcelona i s’obsessiona amb les històries que explica el diari de l’anterior inquilina del seu pis. L’Hospitalet té molt de protagonisme, i veurem des de Granvia Sud, fins al barri del Centre o la Rambla Just Oliveres. En aquest enllaç la podreu visualitzar.

Urban Steet (2015)

Seguim amb cinema de molt baix pressupost, curiosament és l’única que no només està rodada a l’Hospitalet, sinó que el film es desenvolupa realment al municipi, doncs els protagonistes viuen a la ciutat hospitalenca. El director ecuatorià Marcelo Zambrano Puertas, amb moltes vinculacions locals, és també productor, músic i periodista, i de fet el guió del film el va escriure ell. Narra la història de tres joves que es coneixen des de nens, compartint guarderia, col·legi i institut, fills i filles de nouvinguts casats amb catalans i nascuts a l’Hospitalet, que es veuen immersos en una trama de crims i tràfic de drogues.

Perros Callejeros (1977)

La més antiga, però sens dubte la més coneguda de totes. La pel·lícula és la primera d’una trilogia de “cine quinqui” del director José Antonio de la Loma, que va voler mostrar els barris plens de nous blocs de pisos que acollien les famílies de nouvinguts a les ciutats al voltant de Barcelona. Allà, les dificultats entre la gent més jove eren més que evidents, i alguns d’ells, abandonats per les famílies, només trobaven en la delinqüència una sortida a les seves vides. L’Hospitalet té un paper preponderant en el film, sobretot el barri de Bellvitge. El Torete i el Vaquilla són dos dels protagonistes a ritme de grups com Los Chichos o Los Chunguitos.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat