12 Barris

Un desnonament sorpresa deixa al carrer a un centenar de persones en risc d’exclusió social

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

A voltant de les 13 hores de la tarda d’aquest dilluns 21 de novembre, un fort dispositiu policial de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana ha entrat per sorpresa a la nau industrial ocupada a l’Avinguda Vilafranca, número 28 de l’Hospitalet on hi resideixen un centenar de persones.

El resultat, totes les persones que en aquell moment es trobaven dins de l’edifici han hagut d’abandonar l’inmoble. “Ni tan sol ens han avisat”, explica Roxana, una veïna que porta més de 6 anys vivint en aquesta nau reconvertida en habitatges per a prop d’un centenar persones. Entre els papers, i després de molt rebuscar, aquestes famílies han trobat la sentència judicial que els obligava a deixar l’edifici en el termini d’un mes.

En aquests moments, les persones desallotjades continuen esperant fora del cordó policial que s’ha establert al carrer Vilafranca, fins que les autoritzin a entrar de nou per recollir en caixes i carretons de la compra totes les seves pertinences, en tan sol 10 minuts.

Cap persona de Serveis Socials o responsable municipal s’ha personat fins al moment al lloc dels fets per oferir qualsevol alternativa residencial a les famílies, algunes amb menors, que viuen aquí.

Algunes persones, però no totes, havíen presentat un recurs contra el desnonament explicant que estaven en risc d’exclusió social, però encara no havien rebut resposta. D’altra banda, el passat mes d’octubre s’havia presentat instància d’alta de padró de persones a aquesta nau.

“Ens han fet fora com a gossos”, explicava un altre inquilí d’origen romanès que avui, dia de pluja, haurà de buscar un lloc on passar la nit amb la seva dona embarassada. Luís, aquest veí, porta 4 anys vivint a la nau i denuncia que “han reventat tot” i denuncia que li permente recollir moltes de les seves coses, “cal escollir que t’endús”, explica. Han hagut d’abandonar dins de l’edifici roba, menjar, records i ferralla, el seu material de treball.

(hi haurà ampliació)

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat