12 Barris

Tres centres municipals amb piscines exteriors per tot l’Hospitalet

Dels deu centres municipals a l’Hospitalet que ofereixen piscines, només tres tenen piscines a l’aire lliure. Anem a observar la repercussió d’aquest situació
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

S’acosta l’estiu a l’Hospitalet i sorgeix una pregunta: on refugiar-se de les altes temperatures en una ciutat on algun dels seus barris arriba a tenir 80.000 persones per quilòmetre quadrat?

Un dels refugis climàtics per fer front a la calor de l’estiu són les piscines municipals, però a causa de l’alta densitat de població que caracteritza l’Hospitalet de Llobregat sorgeixen diverses qüestions: hi ha prou piscines municipals? com es distingeixen? els preus són assequibles?

Distribució de les piscines municipals a l'Hospitalet

Dels deu centres municipals a l'Hospitalet que ofereixen piscines, només tres tenen piscines a l'aire lliure: el Complex Esportiu Municipal Tennis l'Hospitalet, al barri de Bellvitge; el Complex esportiu Municipal L'H Nord, a Pubilla Cases; i les Piscines municipals l'Hospitalet, al barri de Sant Josep. A l'estiu, solen estar totalment massificades, tenint en compte la població de la ciutat en comparació amb l'aforament de les tres piscines.

Tot i que és cert que la localització d'aquests tres centres pot beneficiar altres barris limítrofs, la realitat és que s'incrementa de manera molt elevada la població que té dret a una piscina exterior municipal. Per exemple, en el cas del Complex esportiu Municipal L'H Nord, situat a Pubilla Cases (30.906 habitants), barris com Collblanc (26.638 habitants) o La Forida (30.250 habitants), per proximitat, poden beneficiar-se de la piscina exterior, però parlem d´una piscina exterior per al 30% de la població del municipi.

En una situació similar hi ha les Piscines municipals l'Hospitalet, on es posa a disposició del barri de Sant Josep (19.749 habitants) una piscina descoberta i infantil i diverses piscines cobertes. En aquest cas, els barris de les Planes (16.925), la Torrassa (28.038) i Santa Eulàlia (43.786) també es podrien beneficiar d'aquestes piscines.

Els grans oblidats d'aquesta distribució són els barris de Sanfeliu i El centre, ja que no tenen cap piscina exterior als seus barris o als confrontants; encara que sí que compten cadascun amb un poliesportiu municipal amb piscina coberta. Val a dir que els veïns i veïnes d'aquests barris acaben anant a les piscines de Cornellà del Llobregat o Esplugues, més properes a les seves vivendes.

Preus públics assequibles?

Deixant de banda els abonaments, si una persona vol anar a una piscina de la xarxa municipal de l’Hospitalet es trobarà amb uns preus de 7,5 € per a adults i joves i 5,50 € per a nens de 6 a 14 anys, majors de 65 anys, pensionistes i discapacitats a partir del 33%.

Les excepcions es mostren en els casos dels centres municipals amb piscines exteriors, on es té en compte la temporada estival i els preus es rebaixen. Tant al Complex esportiu Municipal L'H Nord, com a les Piscines municipals de l'Hospitalet de dilluns a divendres a partir de les 16:00 rebaixen el preu d'una entrada puntual a 4,50 € per a totes les edats.

El cas del Complex Esportiu Municipal Tennis l'Hospitalet és particular, ja que l'entrada diari normal és de 12 € i a partir de les 15:00 de 6 €.

Davant d'aquesta situació, surten perjudicats barris com Sanfeliu i El centre, on no tenen una fàcil accessibilitat a piscines exteriors, i a més pagaran més per accedir a piscines interiors.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat