Cultura

Santa Eulàlia es vesteix de màgia durant el mes de novembre

Avui comença la segona Tardor Màgica de l’Hospitalet, més de vint dies d’espectacles i tallers de màgia per tot el districte dedicat a tots els públics. Parlem amb Luko Corleone, el director artístic.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Avui comença un cicle especial de màgia al districte de Santa Eulàlia. Fins al 26 de novembre, els veïns i veïnes del barri podran viure la “Tardor Màgica a l’Hospitalet”, impulsat, d’una banda, pel Centre Cultural Santa Eulàlia, de l’altra, de “Màgia BCN”, una associació dirigida per Víctor Luque, també anomenat Luko Corleone, un jove mag del barri que s’ha instal·lat al carrer Castelao 99 amb la seva escola de màgia, acompanyada de la prestidigitadora Gisell, també directora.

L’objectiu del Centre Cultural Santa Eulàlia, que recentment ha vist com el seu històric director, Jordi Pitarch, es jubilava després de gairebé tres dècades, és el d’apropar les diferents disciplines de la màgia a la gent del barri, sobretot a joves i a adults, més que no pas infants, que ja tenen cobert d’altres maneres les opcions de lleure, tot i que també trobem un espectacle per a nens i nenes. Màgia BCN posarà la direcció artística i s’encarregarà de portar els convidats.

En aquesta segona edició de Tardor Màgica, que s’allargarà durant 22 dies, s’oferiran espectacles com per exemple Bicicadabra, amb el que es donarà avui el tret de sortida, amb la direcció de Félix Brunet, una obra amb humor gestual pel voltant del Mercat de Santa Eulàlia. L’11 de novembre un dels moments esperats, l’aparició del mag Ignacio López, amb un espectacle que combinarà elegància, humor i sorpresa. El següent dissabte serà el torn de Luko’s Magic Holidays, dirigit per Luko Corleone, dirigit a les famílies i a tots els públics.

Gisell i Luko Corleone en un dels seus espectacles de màgia

També cal destacar espectacles de mentalisme, com ara El mundo conectado, de l’artista llorejat argentí Larry, l’actuació La Clandestina, un espectacle molt especial, on l’espectador no sabrà ni on és ni qui ho farà fins poc abans del seu inici, i finalment l’espectacle de Dania Díaz, que tancarà el cicle amb màgia femenina llatinoamericana. La part innovadora d’aquest nou cicle seran els tallers de màgia, adreçats a tota classe de públics, que tindran lloc el 17 de novembre (Casal de la gent gran de Provençana) i els dissabtes 19 i 26, amb Magic School, al més pur estil Harry Potter.

Per conèixer més sobre l’espectacle hem volgut parlar amb un dels protagonistes, el mag Víctor Luque, més conegut com a Luko Corleone. L’il·lusionista va fundar la seva escola de màgia al barri de Santa Eulàlia, Màgia BCN, i la seva vida ha canviat força en els darrers anys. “Hem creat una escola i una productora d’espectacles màgics, fins fa poc aquí no ens coneixien gaire, però gràcies al suport d’en Ramon Orriola, hem pogut prosperar i hem deixat de ser uns grans desconeguts, ara podem dir que estem fent alguna cosa per la nostra ciutat” ens comenta Luque.

Per a ell i la seva companya Gisell, el màxim objectiu és poder ensenyar màgia a les persones i que vibrin amb els seus espectacles, que trenquin estereotips. “La gent no té molta idea de com és la màgia, es pensen que tot és treure un conillet del barret, agafar una vareta, treure unes cartes d’una baralla, i és molt més. La meva companya, Gisell, per exemple, va guanyar un mundial en Màgia General. Jo soc de l’Hospitalet de tota la vida, i poder ensenyar el que he après als meus veïns i veïnes em fa feliç” explica Luko Corleone.

En aquest nou cicle, Víctor Luque vol destacar que han afegit espectacles diferents, com ara la màgia itinerant o mentalisme. “Hem estat per tots els continents excepte Oceania, aprenent i mostrant els nostres espectacles. Em fa il·lusió poder-ho portar aquí, apropar la màgia als veïns i veïnes, que ara que arriba el Nadal la gent aprengui petits trucs per portar als seus familiars, o a la Gent Gran que necessita d’un punt d’il·lusió i fantasia per seguir endavant. Crec que els nous espectacles, com La Clandestina, donaran un toc especial, a banda de poder comptar amb grans artistes, com Larry, que és l’actual campió mundial de mentalisme o Ulises Ordúñez” relata Víctor Luque.

Durant la passada edició van ser fins a 450 persones que es van apropar als espectacles, aquest cop s’espera més afluència de gent, doncs hi haurà un assortit més gran per poder escollir. L’espectacle La Clandestina va ser escollit com a millor espectacle d’arts escèniques arreu de l’estat espanyol, tenint una acollida molt gran i només superada en taquilla pels espectacles del Mago Pop. L’escola Màgia BCN, a través d’en Víctor Luque i la Gisell, han aparegut de manera freqüent en televisió, tant a TVE (al programa Pura Magia) com a TV3.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat