12 Barris

Personal docent de l’Acadèmia Cultura protesta pel nou anunci de tancament del centre

Membres del professorat, CCOO i familiars de l’alumnat s’han manifestat a les portes de l’escola davant de l’imminent tancament decretat per Educació de la Generalitat
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Ahir per la tarda, la conselleria d’educació va publicar una nota de premsa on explicava que desestimava la integració a la xarxa pública a l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet, centre escolar del barri de la Torrassa, fet que provocava que no assumissin les obres de rehabilitació de l’edifici. D’altra banda, com a solució, Govern proposa recol·locar als 330 alumnes a centres públics de la zona educativa, 223 de primària als mòduls que actualment ocupa l’escola Ernest Lluch (en construcció) i els 107 restant d’ESO quedarien pendents de trobar un emplaçament, tot i que en la reunió d’ahir entre Conselleria, l’Ajuntament de L’Hospitalet i CCOO es va parlar de l’institut Eugeni d’Ors.

Aquesta situació ha indignat al personal docent, pares i famílies de l’Acadèmia Cultura que avui, just aprofitant l’entrada dels nens i nenes a l’escola, s’han manifestat davant en protesta per l’última decisió de la conselleria d’Educació. Els 25 docents del centre no entrarien dins de la recol·locació en centres, i Educació els hi recorda en el comunicat que “l’accés a la funció pública docent està oberta a tots ells”

“Ens trobem en la mateixa situació de fa 10 mesos, no ens donen treball i ens ho van prometre, estem una mica pitjor perquè la situació ara encara és menys viable. Educació es va comprometre amb nosaltres que faria entrar l’escola a la xarxa pública” ens explica Ingrid López, membre del professorat. 

Segons diverses professores del centre, fins fa poc temps els hi van demanar titulacions i d’altres papers de cara a la integració de les mateixes com a personal laboral en el moment que es fes el canvi. La propietat de l’edifici va pactar, juntament amb els ens implicats, la continuació d’un any més fins que es pogués tramitar l’entrada a la xarxa pública, una cosa que no serà així. 

“Estem molt enfadades perquè se’ns va prometre una escola amb els companys de sempre i els mestre de sempre. Ens ha sobtat molt perquè fins fa pocs dies ens demanàvem documentació i ens van fer creure que el projecte tirava endavant. Estem entre confosos, decebuts i emprenyats, vivim en una incertesa molt gran, si no ho pensaven fer que no ho haguessin dit” comenta Laura Farrés, també professora del centre. 

Ara fa nou mesos es van entregar 3.700 firmes a la conselleria d’Educació de la Generalitat contra el tancament definitiu del centre, que a priori s’havia de portar a terme al setembre de 2021. Les famílies i els docents van iniciar un període de manifestacions que van acabar amb la moratòria per un any del tancament, a l’espera de la decisió de convertir-la en escola pública.

Les professores mantenen la seva intenció de lluitar fins al final, una lluita que van començar ara fa poc menys d’un any amb la primera decisió de tancament. “No ens deixen marge per gairebé res, ja sabeu com lluitem des de l’any passat, ens van callar la boca i ara han aconseguit que tinguem més força i anem a per totes. La idea de posar en uns barracons als nens i nenes no és viable, seria de per vida, doncs és un espai on hi havia d’haver una escola, si hi ha barracons amb alumnes no es pot construir l’escola” explica Ingrid López.

CCOO del Barcelonès han penjat al seu perfil de Twitter l’acta formal del 14 de maig del 2021, on s’hi llegeix que el Departament d’Educació de la Generalitat “demana que la titularitat demani formalment la voluntat d’integrar-se a la xarxa pública del centre al llarg de la propera setmana”. Dins del pacte d’aquell consta la reforma d’uns 3.000.000 milions d’euros de l’edifici, un cop passada la inspecció tècnica. 

De moment, el professorat seguirà amb les protestes de cara a una solució final que ajudi tant al col·lectiu com també als nens i nenes de l’escola que estan patint aquesta situació d’incertesa des de l’any passat, en un context de pandèmia global i per tant, amb una complicació afegida.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat