12 Barris

L’Observatori contra l’Homofòbia es mostra preocupat després de l’agressió transfòbica a l’Hospitalet

Es la primera agressió d’aquest tipus registrada al municipi, malgrat que en són set (amb aquesta) a tota Catalunya des de l’inici de 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Ahir a la nit es va produir una agressió transfòbica a l’Hospitalet de Llobregat. Quatre homes van colpejar de manera violenta a una noia, que va patir diverses lesions. L’actuació veïnal va ser clau en aquest cas per evitar un agreujant major. Aquesta agressió ha sigut denunciada per una usuària de Twitter aquest matí.

Segons informació dels Mossos d’Esquadra, s’ha identificat a un dels agressors i confien en poder procedir amb la detenció en les properes hores. Els fets van passar al barri de La Florida. La noia anava a sopar a casa del seu pare quan va patir l’agressió per part de quatre individus. La víctima va interposar la denúncia a la policia després de ser atesa en un centre hospitalari.

La noia ha rebut, durant el matí d’avui, atenció psicosocial a l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), segons ens han informat fonts internes, doncs es trobava molt afectada per tot el que havia succeït. Aquest és el primer cas d’agressió transfòbica a l’Hospitalet aquest any 2022, però malauradament no ho és a nivell global a tota Catalunya, doncs de moment s’han registrat 7 casos de violència transfòbica cap a dones, sumant aquesta última, a tot el territori, segons dades del mateix Observatori, pels 22 casos de l’any 2021.

La gran majoria de casos es registren a l’àrea metropolitana de Barcelona, malgrat que segons expliquen des de l’OCH es produeix massa infradenúncia. Amb tot plegat, mostren preocupació pel modus operandi i per l’edat dels agressors “Ens preocupen molt aquests grups de joves que es dediquen a estomacar a persones del col·lectiu LGTBI, sobretot per l’edat que tenen i perquè la dinàmica sol ser d’aparèixer en grans grups. Ja hem traslladat aquesta preocupació als estaments centrals” ens explica Daniel Grande, de l’OCH.

L’Observatori té un paper fonamental en aquests casos. Quan detecten l’agressió, registren la incidència, la col·loquen a la base de dades de cara a poder deixar-ho guardat per a futures reivindicacions i es posen en contacte amb la persona, a nivell psicosocial però també per brindar ajuda jurídica, amb l’objectiu de que la víctima pugui rebre una atenció plena, assessorament i que se senti recolzada i de cara a poder fer una reparació de la dignitat de la victima.

Avui a les 19h s’ha convocat una concentració a la Plaça de l’Ajuntament de l’Hospitalet en contra d’aquesta agressió.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat