Política

L’Hospitalet també ha estat centre d’atenció durant la campanya a les eleccions generals

La gran majoria de partits han fet algun acte o bé han passat per passejar per la ciutat, malgrat que pocs d’ells i elles han parlat específicament del municipi.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

La campanya electoral es tanca avui i ho ha fet, precisament, amb la visita de dos partits a la ciutat de l’Hospitalet, concretament al mercat de Bellvitge, on el cap de l’oposició al parlament català, Salvador Illa, i la portaveu del Partit Popular estatal, Cuca Gamarra, han aparegut per fer una última acció prèvia al final de campanya.

Cap del dos s’ha creuat, malgrat haver coincidit en espai i gairebé en temps. Illa, acompanyat de l’alcaldessa Núria Marín, s’ha deixat veure primer pel mercat del barri i poc després a tocar del casal nou de Bellvitge, on ha atès als mitjans. Cap referència a l’Hospitalet, només sobre les línies seguides durant la campanya pel PSOE, com l’aposta que han de fer els i les votants per la convivència i el progrés. Al mateix moment, la portaveu del PP, Cuca Gamarra, passejava pel mercat de Bellvitge acompanyada de Sònia Esplugas, i també han volgut tirar dels conceptes destacats de la seva campanya, un d’ells, en la mateixa línia que Esplugas, sobre “la protecció als propietaris perquè no ocupin els seus habitatges”. Gamarra i Esplugas han estat acompanyades de Nacho Martín Blanco, número 1 per Barcelona.

A més a més, la coalició Sumar, amb la seva cap de llista Yolanda Díaz, i acompanyada per la número 1 a Barcelona, Aina Vidal, van fer el seu últim acte de campanya a La Farga de L’Hospitalet, acompanyada de Jéssica Albiach, que també va decidir fer l’últim acte d’En Comú Podem a les municipals a la ciutat hospitalenca, concretament a la Plaça Lluís Companys. També va estar present l’ex alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A l’acte de La Farga va parlar la número 2 d’En Comú Podem a l’Hospitalet, Laura Alzamora, que es va mostrar satisfeta de tota la gent que s’havia aplegat.

De fet, una de les poques referències a la ciutat de l’Hospitalet la va fer la ministra de transports, Raquel Sànchez, quan va ser convidada per l’actual alcaldessa Núria Marín, juntament a la número 5 del PSC al Congrés, Mercè Perea. Sànchez, així com havia fet el dia de la presentació del projecte intermodal de rodalies i el soterrament de les vies, va reivindicar que això només serà possible “si guanya el PSOE les eleccions generals”. Marín va tornar a parlar de “cosir barris”, fent una repetició del discurs del febrer passat.

Això sí, tots i totes han utilitzat la paraula “l’Hospitalet” en els discursos (fet obvi tenint en compte la ubicació dels diferents actes). Junts també va visitar la ciutat, amb Eduard Pujol acompanyat per la número 1 a l’Hospitalet, Teresa Rubio, i va afirmar que “El PP i el PSOE no té voluntat d’invertir ni a Catalunya ni a l’Hospitalet”.

A banda de la visita d’avui de Cuca Gamarra, el Partit Popular també ha passat per l’Hospitalet en més d’una ocasió durant la campanya. Ho va fer amb Daniel Sirera, al barri de Santa Eulàlia, acompanyat de Sònia Esplugas, que tants bons resultats va obtenir en les darreres municipals. Recordem que Esplugas serà candidata número 7 per Barcelona al Congrés. Sirera va dir que Esplugas “treballaria “tarda i nit” perquè als ciutadans de L’Hospitalet no els hi falti de res”. L’altre membre del PP que va visitar la ciutat va en solitari va ser Nacho Martín Blanco, que també ha estat present avui.

Qui també va visitar Santa Eulàlia va ser Pere Aragonès, el president de la Generalitat de Catalunya, acompanyat pel número 1 de les llistes per Barcelona, Gabriel Rufián, i la plana major d’Esquerra a l’Hospitalet. En aquest cas, Aragonès no va fer referències a la ciutat, malgrat demanar el traspàs de rodalies, fet que “milloraria el servei i la qualitat de vida de tots i totes aquelles que ho utilitzen”. L’Hospitalet actualment compta amb dues estacions de rodalies, Bellvitge-Gornal i L’Hospitalet de Llobregat.

És evident que el PSC-PSOE ha tingut una activitat frenètica a la ciutat, tenint en compte que una gran part de l’electorat i del vot metropolità pot sortir d’aquí. A banda de Raquel Sànchez, que va visitar la ciutat dues vegades, Miquel Iceta, ministre de cultura, va visitar tres empreses de l’Hospitalet i malgrat el tour, no hi va haver moltes paraules cap a la ciutat, fora de ser un lloc “que mai deixa de sorprendre”. Iceta va aprofitar aquell dia per parlar sobre la censura del partit ultradretà VOX al municipi valencià de Borriana a les revistes de parla catalana.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat