Opinió

L’esport més saludable

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

En una societat que sempre busca el rendiment, la immediatesa, l’eficiència i el secret màgic per obtenir resultats amb el mínim esforç moltes persones es pregunten quin és l’esport o l’activitat física més òptima per millorar el nostre salut.

Caminar? Nedar? Córrer? Pàdel? O el “fuckbol”, l’esport nacional?

En vers a la meva experiència la resposta curta seria: el que més t’agradi.

Sigui quin sigui. Inclòs el pàdel de pachangueo per parelles com a excusa per socialitzar. Aquest també compta. Per què?

Doncs perquè l’activitat que més t’agradi serà molt més fàcil de continuar i ser constant. Si gaudeixes i ho fas força sovint, t’ajudarà molt més qualsevol esport que no la rutina perfecta d’entrenament si aquesta t’avorreix massa i no ets constant.

Dit això i com a resposta llarga, el més important no és tant l’activitat en si sinó que tinguis una vida activa més enllà de l’hora d’entrenament diari. També seria important treballar totes les capacitats físiques (quantes més, millor) encara que no ho facis en la mateixa freqüència ni intensitat. I per últim, si haguéssim d’escollir l’activitat o capacitat més important pel nostre salut, si ho haguéssim de reduir tot a un secret màgic aquest seria l’entrenament de força.

No n’hi ha cap pastilla al mercat amb tants de beneficis com l’entrenament de força i cap efecte negatiu nociu (si ho fas correctament és clar).

Per tant, si vols millorar la teva salut, mou-te molt, fes algun tipus d’entrenament de força i gaudeix tot el que puguis.

No pensis en resultats, pensa en sostenibilitat. També amb l’exercici.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat