12 Barris

Les festes de Bellvitge tornaran al seu escenari habitual

Seran del 3 a l’11 de setembre i tornaran al centre del barri, després de l’edició de 2021 que es van fer a la zona esportiva
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Després d’un any on la pandèmia de la COVID-19 va arrossegar les festes del barri de Bellvitge a una mena “d’exili”, durant l’edició de 2022 tornaran al seu lloc habitual, a ocupar la plaça del mercat, el pàrquing de cotxes de rambla marina i el Passeig de Bellvitge. Districte7 ha pogut parlar amb la comissió de festes, que aquesta mateixa setmana enllestirà el programa definitiu. No obstant, a hores d’ara, ja es pot confirmar que les festes recuperaran l’escenari habitual, amb activitats i actes molt semblants als que vam viure l’any 2019, l’últim any previ a la pandèmia.

Vicente Jorge, vicepresident de la comissió de festes, ens explica de manera detallada com han anat els últims mesos de reunions: “Som 13 persones a la comissió i després de debatre tot plegat, vam decidir que la millor opció era recuperar l’escenari habitual. Tot té els seus pros i els seus contres. Tenim veïnes i veïns que prefereixen que continuï allà, pel tema del soroll, i d’altres, sobretot persones grans, que volien que tornés, doncs l’accés és molt més senzill. Finalment es va decidir el retorn a la tradició” ens comenta.

Les guinguetes i barraques de les festes de Bellvitge tornaran al lloc de centre. Foto del 2016

Les festes de Bellvitge, una de les més seguides a la ciutat de l’Hospitalet, se celebren des del 1968, arribant enguany a la 54a edició. Per a Jorge, és un escenari important: “Tornem als orígens, a viure les festes al centre del barri. Activitats com el festival de teatre tornaran al Centre Cultural, tindrem una reducció de les barraques i guinguetes a un total de nou, quan havíem tingut 13, però també es deu a que algunes entitats no tenen prou gent. El dia 11 tindrem la clàssica cantada d’havaneres amb el rom cremat i de nou tindrem els focs artificials” ens explica.

L’any passat, les atraccions i les guinguetes de les festes les van situar al costat del camp de Beisbol

Com a novetats d’aquest any, cal destacar la zona d’exposicions, que estarà situada a la Biblioteca de Bellvitge, com normalment havia sigut, però en compte de fer-ho al pis inferior ho farà a la primera planta. A més, amb els firaires s’ha pactat dos dies on durant una franja de temps no hi haurà música, això es fa per aquells nens i nenes que pateixen alguna malaltia nerviosa que els hi pugui impedir gaudir de les festes degut als alts decibels.

A continuació podeu consultar el programa definitiu de les festes majors de Bellvitge 2022.

Després de la mort de José Antonio Montoya, històric president de la comissió, al juliol de l’any passat, i d’alguna que altra complicació a nivell de salut dels integrants de més edat del grup, la gent més jove ha agafat les regnes per mirar de mantenir l’esperit prepandèmic de les festes. Això sí, sota la direcció de Rosa Corral i la sots-direcció com a vicepresident de Vicente Jorge, que agraeix aquesta nova fornada: “Tenim un grup de nois i noies joves que ens estan donant un toc de modernitat i un avenç important, això ens ajuda a superar els mals tràngols dels darrers anys” ens relata.

L’escenari musical i teatral estava situat en la zona on col·loquen el Cirque du Soleil. Foto Comissió

L’any passat, les festes es van descentralitzar i van passar a ocupar l’espai de terra a tocar del camp de beisbol, i l’espai de ciment que sol ocupar el Cirque du Soleil. Això es va deure a una sèrie de reunions amb l’ajuntament, després que el consistori decidís suspendre les festes per la manca d’espai obert en la zona habitual. El projecte presentat per la comissió gaudia de l’espai garantit anti-Covid que demanava l’ajuntament. No obstant, la intenció sempre va ser tornar quan es pogués.

A nivell cultural, hi haurà tres escenaris de música (a la plaça del mercat, al parc i a la plaça de la cultura), el 20è festival de teatre es celebrarà des del dia 2 (dia previ a començar) i comptarà amb l’actuació de 12 companyies diferents repartits en el 10 dies que durin les festes. Aquest dimecres es reuneix la comissió amb les entitats pertinents per acabar de tancar el programa 2022 de les festes de Bellvitge, que després d’un any en un lloc diferent, gaudiran de nou de l’espai habilitat històric al centre del barri.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat