12 Barris

L’AFA Pompeu Fabra compra ventiladors pel mes de juny després de seguir esperant la refrigeració promesa per les institucions

Ho van aprovar en junta després d’esperar l’arribada de refrigeració promesa, primer, pel Departament d’Educació en forma de ventiladors, i després per l’ajuntament amb aires condicionats
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’associació de famílies d’alumnes de l’escola Pompeu Fabra de l’Hospitalet, al barri de Santa Eulàlia, ha decidit tirar pel dret per solucionar un problema que porten mesos esperant i que, a dues setmanes per acabar el curs, cap estament ha pogut posar-hi remei. Aquests darrers dies han emès un comunicat per detallar una situació preocupant que té a veure amb l’arribada de la calor, i que afecta de forma especial a l’alumnat durant el mes de juny, moment d’sprint final per tancar el curs.

“El departament d’educació, el curs passat, va oferir ventiladors als centres educatius que ho demanessin. Aquesta petició s’ha tornat a fer fa uns mesos però els ventiladors continuen sense arribar. Davant aquesta situació, l’AFA Pompeu Fabra hem demanat diversos pressupostos sobre diverses opcions per mitigar les altes temperatures” explicaven en el comunicat prèviament esmentat. A més a més, també feien referència a “l’aire condicionat que havia d’instal·lar l’ajuntament al menjador, al gimnàs i a una de les aules de primària i que finalment no es podrà fer per problemes amb les partides pressupostàries”.

No obstant, sí especifiquen en el comunicat que l’ajuntament ha aprovat una partida de “15.000 euros per instal·lar uns tendals als patis de les escoles que ho sol·licitin, amb un tràmit que s’haurà de gestionar directament amb la direcció de l’escola i des de la Pompeu Fabra ja s’està treballant perquè això sigui possible”.

De cara a poder solucionar aquest problema, des de l’AFA han fet una “carta als reis” que han delimitat, bàsicament, en tres possibles opcions: adquirir refrigeració portàtil (els anomenats pingüins), llogar aquest tipus de refrigeració, un cost més barat, o la compra de 52 ventiladors. Finalment, aquesta ha estat l’opció decidida.

En un dels darrers Plens municipals, es va aprovar una inversió d’urgència de 2,5 milions d’euros el 26 d’abril perquè les 36 escoles d’infantil i primària de la ciutat instal·lessin aires condicionats als menjadors i, teòricament, abans d’acabar el curs, s’havia d’habilitar els espais d’ombra als patis. La proposta municipal era la de subvencionar directament a tots els centres per instal·lar aquests aparells als menjadors i habilitar els espais d’ombra que no existissin. A més, segons el Diari de L’Hospitalet, el govern municipal havia parlat amb el Gremi d’Instal·ladors de L’H per poder actuar el més aviat possible.

Districte 7 ha consultat a l’AFA Pompeu Fabra aquesta darrera maniobra, el comunicat emès, i la situació a pocs dies d’acabar el curs. Parlem amb Eva Royo, “Ens han pres el pèl des del principi. Al final vam decidir passar una enquesta a les famílies i vam decidir instal·lar dos ventiladors a cada aula, amb una partida econòmica que surt de la quota dels socis i sòcies i una petita part de l’escola. A més, tenim alguna criatura amb necessitats especials, per tant encara és més urgent” ens comenta.

Amb tot, des de l’AFA no perden l’esperança. “Nosaltres, quan vam escoltar el que deien al Ple, pensàvem que anaven a instal·lar a l’instant els aires condicionats, però a dia d’avui, a quinze dies de finalitzar el curs, no ha arribat res. Volem ser positius i pensar que ho faran en breus i, com a mínim, ajudaran al casal d’estiu i a refrigerar el menjador i el gimnàs, però de moment no tenim més notícia” declara Eva Royo. Amb tot, segons ens informen fonts vinculades a l’escola, des de l’ajuntament els hi han comentat que és molt possible que la solució de la refrigeració no arribi a temps.

Els ventiladors arriben demà i amb això podran cobrir una molt petita part del que es demana, amb tot, seguiran esperant una situació que, aprovada en un Ple municipal, sembla que per un lloc o altre està aturada, o com a mínim, s’està retardant, i tenint en compte que queda molt poc per acabar el curs, tots els dies compten.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat