Política

La jutgessa del cas del Consell Esportiu troba “indicis de criminalitat” en l’acomiadament de l’ex regidor Cris Plaza

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El grup municipal En Comú Podem l’Hospitalet, personat com a acusació popular al cas de presumpta corrupció al Consell Esportiu municipal, ha anunciat aquesta setmana que sol·licitarà l’obertura de judici oral contra el tinent d’alcaldia, Cristian Alcázar i contra l’ex regidor d’Esports, Cris Plaza. 

Una petició que té el seu origen en una nova interlocutòria amb data d’11 de març de 2022, que reclama a les parts personades el seu posicionament, en un termini de 10 dies, donant per conclosa la instrucció d’aquesta peça separada al voltant de la indemnització rebuda per Plaza després de 16 anys al front del consell esportiu de l’Hospitalet i per un import de més de 47.000 euros. 

La interlocutòria del jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat, a la que ha tingut accés Districte7, recull que “hi ha indicis raonables de criminalitat que permeten, amb la provisionalitat pròpia del moment processal al qual ens trobem, imputar a Cristóbal Plaza i Cristian Alcázar”.

Segons apunta el document, les sospites de presumptes irregularitats podrien derivar en delictes contra la seguretat social, malversació de fons públic i apropiació indeguda. “Davant la gravetat d’aquests presumptes delictes, considerem imprescindible presentar un escrit d’acusació formal en aquest cas, primer contra Cristian Alcázar, tinent d’alcaldia i primer secretari del PSC l’Hospitalet, però també contra Cris Plaza”, explica Ana González, portaveu d’En Comú Podem l’Hospitalet a Districte7 i afegeix: “és insostenible que Cristian Alcázar continuï als seus càrrecs. Ha de dimitir també per respecte a la institució que representa”. 

Per la seva banda, fonts de la defensa de Cristian Alcázar consultades per aquest mitjà asseguren que: “en aquest moment estem analitzant tota la documentació i aquesta setmana presentarem el recurs de l’acte judicial perquè considerem que no reflecteix la realitat del succeït. Confiem que no anirem a judici.

Toni Garcia, cap de l’oposició municipal i portaveu d’ERC l’Hospitalet afirma que arran de les noves informacions estudiaran de nou personar-se com acusació particular “davant la manca de transparència de l’equip de govern que utilitza l’acusació particular de l’Ajuntament per defensar els interessos del PSC”. Igualment, el regidor d’Esquerra Republicana assegura que “la decisió de l’acusació particular la prendrà ERC Nacional perquè afecta a altres municipis i al consell esportiu del Baix llobregat “.

Garcia assenyala que continuen demanant la dimissió de totes les persones investigades al cas i coincideix en definir com a “insostenible” la continuïtat de Cristian Alcázar com a regidor i tinent d’alcaldia a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat denunciant  “el seu silenci i el de l’alcaldessa als plens municipals quan són interpel·lats”.  

Demà, 23 de març, precisament, hi ha nova convocatòria de ple municipal que recupera la seva presencialitat i es durà a terme al saló de plens de l’Ajuntament des de les 10:30 hores. 

Per què s’investiga l’acomiadament de Cris Plaza?

El 15 de desembre de 2016, Cristian Alcázar, president del Consell Esportiu, va enviar una carta d’acomiadament al llavors director del Consell Esportiu de l’Hospitalet, Cris Plaza. Un acomiadament per “motius objectius”, al·legant la necessària amortització del lloc de feina per qüestions de pèrdues econòmiques. 

Però, segons es desprèn de la interlocutòria judicial, els indicis apunten a que presumptament, “el Sr. Plaza i el Sr. Alcázar es van posar d’acord per simular un acomiadament per a que aquest cobrés una indemnització de més de 47.000 euros, a més del cobrament de la prestació de l’atur, essent el cessament en el treball voluntari sense donar-se les circumstàncies objectives afirmades als documents justificatius”.  

El mateix escrit judicial descriu com a proves d’aquesta baixa voluntària, les declaracions testificals i la celebració de diverses festes d’acomiadament del personal del consell i entitats cap al que va ser el seu director durant més de 16 anys. Algunes d’aquestes festes o celebracions van ser documentades a publicacions pròpies del Consell Esportiu

Publicació del Consell Esportiu de l’Hospitalet
Carta enviada per Cristóbal Plaza a múltiples entitats i persones per comunicar la seva sortida del Consell Esportiu a 2016

Cronologia d’anada i tornada al Consell Esportiu de Cris Plaza:

  • 15 desembre 2016: Plaza rep la carta del seu acomiadament com a director del Consell Esportiu de l’l’Hospitalet
  • 14 de juliol 2017: Cristóbal Plaza és anomenat assessor del regidor d’esports, Cristian Alcázar
  • 17 de juny de 2019: Cristóbal Plaza és anomenat regidor d’Esports, en substitució de Cristian Alcázar
  • 19 de setembre de 2019: Cristóbal Plaza és anomenat president del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat