Política

El Ple municipal acaba amb preguntes sense resposta pel cas Consell Esportiu

En el tancament, l’alcaldessa Núria Marín ha comentat que s’enviarien “per escrit” les respostes a les preguntes d’Antoni Garcia, Ana Gonzàlez i Sònia Esplugas sobre la interlocutòria del cas Consell
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El Ple Municipal de l’Hospitalet ha acabat de la manera més esperada, amb diversos grups de l’oposició interpel·lant al tinent d’alcaldia Cristian Alcázar pel cas Consell Esportiu i amb el grup del PSC sense respondre (almenys de manera pública durant el Ple) a les preguntes arran a la interlocutòria de la jutgessa que porta la investigació, en la qual s’explicava que veia “indicis de criminalitat”, com explicàvem des de Districte7 en aquest article.

De fet, el Ple ha començat amb una intervenció d’Ana Gonzàlez (L’H en Comú) demanant explicacions sobre aquesta interlocutòria, fet que ha provocat la rèplica a l’instant de l’alcaldessa Núria Marín, comentant que no era moment per parlar d’allò.

Durant el torn de precs i preguntes, fins a tres grups han demanat explicacions sobre el cas Consell Esportiu a Cristian Alcázar. L’H en Comú ho ha fet preguntant, directament, si l’alcaldessa cessaria al seu tinent d’alcaldia degut a les últimes informacions “perquè no podem permetre que hi hagi una simple ombra de corrupció dins de la gestió municipal“. Sònia Esplugas (PP) ha comentat simplement si donaria algun tipus d’explicació, mentre que Antoni Garcia (ERC) s’ha adreçat a Alcázar preguntant de nou els motius per acomiadar a Cristóbal Plaza, després de manifestar que marxava voluntàriament.

Un dels moments del Ple Municipal d’avui

Aquestes preguntes no han sigut respostes durant el Ple i l’alcaldessa Marín ha explicat que “es respondran per escrit durant el dia d’avui”.

D’altra banda, durant el Ple s’han aprovat la gran majoria de mocions, modificacions i esmenes que s’han presentat. Destaquem, d’entrada, l’aprovació de la instrucció de fiscalització limitada prèvia dels fons next generation, l’addenda de pròrroga per a l’any 2022 del conveni de col·laboració i d’encàrrec de gestió entre l’agència d’habitatge i l’ajuntament, el desplegament de les àrees integrals de regulació de l’estacionament aire als barris de Pubilla Cases i Sanfeliu i l’aprovació de la minuta del conveni de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament per aplicar a les persones entre 60 i 64 anys de l’Hospitalet el sistema de tarifació social.

A més a més, les mocions han vingut carregades de disputes entre els diferents partits. Algunes, aprovades per unanimitat, no han portat un debat totalment unidireccional. Per exemple, el de l’eliminació de la discriminació racial, presentat pel PSC, ha portat a relacionar a Miguel Garcia (C’s) les situacions diverses d’odi racial a la ciutat amb declaracions del passat d’Oriol Junqueras i Quim Torra sobre els espanyols. La commemoració de l’aniversari de la proclamació de la II república (portada per L’H en Comú) ha sigut aprovada, però amb els vots en contra de PP, C’s i PSC en alguns punts.

També cal destacar algunes propostes presentades que han sigut rebutjades, com ara la moció per la cessió dels actius immobles de la SAREB (ERC) i en una línia semblant, la de la transformació de la SAREB en un instrument per garantir el dret a l’habitatge i els mecanismes de cessió dels ajuntaments (L’H en Comú). El PSC s’ha mostrat contrari.

El Ple s’ha allargat durant tot el matí i fins les 16h

Cal esmentar d’altres situacions que han aparegut al Ple. Antoni Garcia (ERC) ha recordat a Fran Bellver que “actualment el percentatge d’inversions és molt baix, existeix un endarreriment en algunes partides, només un 23% d’elles han estat executades”. Jorge Garcia (ERC) ha parlat de “bon pla” el presentat a nivell de Seguretat pel tinent d’alcalde José Castro. També hi ha hagut referència al protocol i al pla d’igualtat contra la violència masclista. Lluïsa Carmona (ERC) ha comentat que “no existeix actualment aquest protocol, no és d’actuació i el pla d’igualtat no s’ajusta al que demanem”. Laura Garcia, regidora d’Igualtat, ha expressat que “el protocol es va aprovar amb la taula de violència, la UB i els serveis de la ciutat”.

També hi ha hagut intervenció de l’UGT de l’empresa Rosanbus SL, que s’han mostrat descontents l’últim contracte del servei públic està caducat des de fa tres anys, fet “que no aporta cap situació bona de cara als treballadors” admetien.

Finalment hi ha hagut retrets entre les diverses parts. Sònia Esplugas (PP), ha tirat d’ironia per burlar-se de la petició de Núria Lozano (L’H en comú) perquè no es referissin a ells com a Podem. “Quan vinguin els vostres líders a L’Hospitalet llavors els hi preguntarem que què fan aquí si no tenen res a veure amb vosaltres”. Posteriorment, Miguel Garcia ha titllat “d’inútil” al consell d’educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per les últimes decisions en el seu terreny (ha esmentat l’avançament escolar) i de “pagafantes” i “hipòcrites” als membres d’L’H en comú per presentar mocions que després “en el Congrés dels Diputats no són capaços de defensar”.

De moment, les respostes sobre el cas Consell Esportiu no arriben. En tot cas, s’haurà d’estar pendent que es respon per escrit a les preguntes fetes al final de l’acte, però de moment resta el silenci posterior a la interlocutòria de la jutgessa.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat