Política

La consellera Tània Verge admet que es treballa en vies de reforç a l’Hospitalet en matèria de violència masclista

Ho ha fet avui en una roda de premsa a l’Ajuntament posterior a la signatura de l’adhesió del municipi a la Xarxa SAI
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes, ha admès, a pregunta de Districte7, que durant les reunions mantingudes al mes de febrer es va parlar d’establir ponts amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de cara a millorar els serveis i ha donar un reforç en matèria de violència masclista. La pregunta estava emmarcada en la possibilitat de creació d’un SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada), i ha sigut durant la roda de premsa posterior a la firma de la conselleria amb l’Ajuntament de l’Hospitalet per l’adhesió del mateix a la xarxa SAI (servei d’atenció integrada), tal i com explicàvem en aquesta notícia.

La consellera ha arribat a l’Ajuntament de l’Hospitalet acompanyada del director general de polítiques públiques LGBTI+, Xavier Florensa, la directora dels serveis territorials d’IFE a Barcelona, Imma Reguant i la responsable de la xarxa SAI, Dolors Figarolas Bosch. Allà s’han trobat amb l’acaldessa Núria Marín i la regidora d’Igualtat Laura Garcia.

Un cop dins del consistori, s’ha procedit a la firma de l’acord entre la conselleria i l’ajuntament per l’adhesió d’aquest últim a la Xarxa SAI, el municipi número 111 de Catalunya. De fet, la mateixa consellera ens ha expressat a l’acabar que era una bona notícia que l’Hospitalet de Llobregat, com a segona ciutat en habitants de Catalunya, s’hagu pogut adherir a aquesta xarxa “construïda per la Generalitat amb l’ajuda i dedicada als municipis”.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha expressat “la valoració és positiva, un salt endavant molt important en aquestes polítiques que estàvem treballant des de fa temps, teníem una oficina municipal treballant des del 2017 però això és una passa més cap a millorar aquestes polítiques”. ha dit Marín. A més a més, a pregunta de Districte7, l’alcaldessa ha explicat que les millores que representa entrar a la xarxa SAI s’implementaran en un curt termini de temps, “quan puguem tenir aquests recursos addicionals mirarem que aquests arribin el més aviat possible, això serà immediat, sempre i quan el conveni es faci efectiu ràpidament” rematava.

Arribada de la consellera Tània Verge aquest matí a l’Ajuntament de l’Hospitalet

D’altra banda, la consellera ha explicat en que consisteixen aquestes accions de millora de la xarxa SAI respecte al que hi havia abans: “implica que s’augmenten les possibilitats d’atenció a la ciutadania, poder accedir a una atenció psicològica especialitzada en cas de discriminació o agressió per motius lgtbi+, la possiblitat de tramitar el canvi de nom a la targeta sanitària per a persones trans, i també tenir tot el circuit de derivació ingegrat per a denúncies de discrminació.

Verge també ha volgut ressaltar que s’ha de distingir entre dues coses, el que possibilita l’acord i adhesió de la ciutat a la xarxa SAI (les accions prèviament explicades) i l’altra l’increment de recursos que permetrà reforçar les hores d’atenció i tenir un horari a temps complet per atendre casos en matèria LGTBI+, quelcom que la ciutadania demanava des de feia temps i que sembla que amb aquest acord es podria aconseguir.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat