12 Barris

L’historiador Joan Camós, Enric Flores i l’Acadèmia Cultura, premiats a la nit dels Insurrectes

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme la nit dels Insurrectes, una iniciativa impulsada per l’associació FIC, Foment de la Informació Crítica
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme la nit dels Insurrectes, una iniciativa impulsada per l’associació FIC, Foment de la Informació Crítica i que té com a objectiu retre un homenatge a persones que “s’estimen l’Hospitalet de Llobregat” i han lluitat per la ciutat.

Al voltant d’una setantena de persones es van trobar a un hotel del barri de Santa Eulàlia per compartir la gala després d’un sopar, i acompanyar a les persones i entitats que van rebre el guardó d’aquesta primera edició dels premis.

La proposta de crear els reconeixements o premis Insurrectes va néixer arran que l’alcaldessa de la ciutat convertís en Fill Predilecte de l’Hospitalet, el president del Mobile World Congress. En paraules de la Junta directiva del FIC: “Ens va semblar, de manera divertida, que fer un homenatge a alguns dels representants de la nostra gent, els hospitalencs que de veritat han treballat per la ciutat, s’han sacrificat de valent pel seu present i pel seu futur, era quelcom indispensable. Assimilant el concepte predilecte amb un de més contestatari, ens va sortir Insurrecte i ja ens va semblar bé”.

A aquesta primera edició dels Premis Predilectes Insurrectes, la Junta de FIC ha volgut destacar la feina d’un historiador en actiu, un home de teatre malauradament ja traspassat i una escola que va lluitar aferrissadament per la seva supervivència quan tothom la donava per acabada. És a dir, els reconeixements van destacar a  Joan Camós Cabeceran del Centre d’Estudis de l’Hospitalet; Enric Flores Tarrés ( a títol pòstum) i l’Acadèmia Cultura de Collblanc- la Torrassa seran els guardonats en aquesta primera edició.

Enric Flores va estar anomenat fill Insurrecte/Predilecte de la ciutat de l’Hospitalet per haver estat director de teatre, actor, fundador de l’entitat cultural Alpha 63 de l’Hospitalet, del Grup de Teatre Popular del Casino de Santa Eulàlia i del Grup d’Acció Teatral (GAT). El premi va ser recollit pels seus tres fills.

També, s’ha atorgat el títol simbòlic de Fill Insurrecte/Predilecte de la segona ciutat de Catalunya a Joan Camós, professor, historiador, investigador i activista cultural entre moltes altres activitats socials. Va ser membre de l’associació de veïns de Bellvitge Nord i del PSUC i va participar molt activament en les reivindicacions del barri, especialment les de Sanitat, amb un tancament en la parròquia. També va aconseguir dignificar el territori i la seva memòria en la rehabilitació de l’ermita de Bellvitge.

Els tercers premiats a la nit dels Insurrectes van ser el professorat, alumnat i els pares i mares de família de l’Acadèmia Cultura que van recollir 4.000 signatures i van organitzar manifestacions, concentracions i tota mena d’accions per tal de poder continuar amb el seu projecte educatiu al barri de la Torrassa.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat