12 Barris

Han començat les obres de construcció d’un hotel a l’antiga fàbrica de La Vanguard

Al febrer va començar la primera fase i durant el setembre s’iniciaran les obres de reforma
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’antiga fàbrica de la Vanguard està sent ja remodelada de cara a convertir-se, en un termini d’un any a dos, en un hotel de tres estrelles. Des de febrer han començat les obres de divisió de l’edifici per sectors, de cara a poder construir cada part com marca el planejament urbanístic aprovat a principis del 2021. Durant l’estiu seguiran les obres de divisió i acomodament i a partir de setembre està previst que comenci la reforma com a tal.

En aquests moments, els operaris estan desballestant la part interior, les zones antigues que estan en mal estat, de cara a poder començar al setembre amb les obres pròpiament de construcció de l’hotel, en aquest antic edifici situat al barri de Santa Eulàlia.

Com va explicar fa un temps l’historiador hospitalenc Ireneu Castillo, dins de la fàbrica trobem diverses obres de decoració que formen part del patrimoni de la ciutat. Pel que ha sabut Districte7, actualment, les obres de condicionament estan respectant els murals, que seran retirats peça per peça per tornar-los a col·locar en el lloc corresponent un cop s’hagi construït l’hotel.

Ara fa un any i mig, l’ajuntament de l’Hospitalet va aprovar la modificació del terreny on estava instal·lada la històrica fàbrica i permetre, en terreny qualificat com industrial, l’ús hoteler i la futura construcció de 130 pisos en la part posterior de les oficines. La modificació afectarà al solar de 12.000m2 delimitat pel carrer Santa Eulàlia, l’avinguda Vilanova i el carrer Carrasco i Formiguera, el qual el 80% dels metres quadrats estan ocupats actualment per les instal·lacions de la fàbrica de televisors i ràdios.

Part de les obres actuals de la fàbrica de La Vanguard. Foto Districte7

L’empresa alemanya A&O és l’encarregada de fer la instal·lació hotelera, malgrat que en un inici la idea era fer un gran alberg juvenil, contemplat en els plànols inicials. En una fase posterior s’iniciaran les obres de construcció dels futurs habitatges, tot contemplant la seva finalització entre finals del 2024 i inicis del 2025. Recordem que l’aprovació de la modificació del planejament urbanístic de La Vanguard es va aprovar en el seu dia amb els vots del PSC, l’abstenció del PP i els vots en contra d’ERC, En Comú Podem i C’s.Contacta amb nostres

hola@districte7.cat