12 Barris

Un gran tenidor vol desnonar una família víctima d’una estafa en la compra del seu pis

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

La família de la Hind, formada pel seu marit Salhedine i tres fills de 3 mesos, 6 i 8 anys, està vivint una situació increïble. Des de fa anys són veïns del barri de La Florida. Concretament, fa 9 anys que viuen llogant aquest pis del número 40 del carrer Alegria del qual ara els volen desnonar. Un pis, a més a més, que desitjaven que fos la seva llar definitiva en una aposta vital que s’ha convertit en un malson en forma d’estafa i amenaça de desnonament. Ahir, la mobilització del Sindicat de Llogateres de l’Hospitalet de Llobregat va aconseguir aturar el desallotjament imminent. El següent avís s’ha ajornat, de moment, fins al mes d’abril. Si el jutge no pronuncia abans a favor de la família de la Hind, donades les circunstàncies.

Vídeo: Sindicat de Llogateres L’H

La història de l’estafa que denuncia la família comença l’any 2019. La propietària del pis on vivien va anunciar-los que no podien seguir vivint allà de lloguer perquè volia vendre el pis i va iniciar un procés judicial per desnonar-los de l’habitatge. Però, en un moment donat, ambdues parts van arribar a un acord de compravenda que els permetia seguir vivint a casa seva.

Per a fer front a les despeses inicials de la compra del pis de l’Hospitalet, Hind i el seu marit van haver de vendre un habitatge que tenien al seu país d’origen, el Marroc. En total, afirmen que van ser 30.000 euros els que van lliurar en concepte de lloguer endarrerit i arres a la propietària. Amb el vistiplau d’aquesta, al fet que la família continués vivint a l’habitatge.

Sense respectar aquest contracte entre particulars, la propietària va revendre el mateix pis a un gran tenidor d’àmbit estatal: Josblama SL i no frena el procés judicial. De tot això, Hind i Salehdine s’assebenten el passat juliol, quan també, segons expliquen, la propietària desapareix amb els diners que va avançar la família.

El nou propietari, Josblama SL, ara reprèn el procès judicial inicial, encara obert, i els vol fer fora. El d’ahir, 14 de gener, va ser el segon avís de desnonament. El primer havia tingut lloc al desembre.

Després de celebrar que gràcies a la pressió veïnal s’havia aturat el desnonament i la família podia quedar-se a casa seva, portaveus del Sindicat de Llogateres de l’Hospitalet han expressat la seva decepció per les promeses polítiques incomplides respecte als anuncis de l’aturada dels desnonament i alerten que “cada vegada hi ha més problemes al carrer i més gent expulsada a la pobresa”. Representants de l’assemblea del Sinticat de Llogateres, que es reuneix cada dimarts a les 18 hores al carrer Llobregat, 66, han anunciat que continuaran treballant per assolir un lloguer social per a Hind i Salehdine, negociant amb el nou propietari: Josblama SL.

Vídeo: Sindicat de Llogateres de l’Hospitalet

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat