12 Barris

Les aules s’escalfen en una tornada a l’escola marcada per l’onada de fred

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Les escoles s’han posat en marxa després de les vacances de Nadal. Ho han fet, tot i l’alt risc de rebrot de la COVID-19 que hi ha a la ciutat, sense cap grup confinat durant els dos primers dies, segons dades del Departament d’Educació.

Les aules han de mantenir una ventilació habitual de 15 minuts per cada hora lectiva, tot i que la Generalitat ha decretat aquest inici de setmana mesures menys restrictives al respecte. La borrasca Filomena ha marcat el seu pas per les aules: alguns usuaris de les xarxes socials han denunciat temperatures de 7ºC en algunes aules. Una temperatura molt per sota del mínim establert, de 17ºC.

Segons la coordinadora a l’Hospitalet del sindicat Comissions Obreres, Liliana Reyes, es tractaria “d’incidències en alguns centres” i asseguren que han seguit tant la tornada a l’escola com en els dies previs “en diàleg obert amb el regidor d’educació”, David Quirós.

Personal de neteja amb les escoles glaçades

Aquest diàleg es va iniciar uns dies abans de la reobertura de les escoles. Les treballadores de la neteja van reclamar l’encesa de les calefaccions escolars una setmana abans. El temporal i la caiguda en picat de les temperatures, juntament amb la necessitat de ventilar els espais, havien portat al personal de neteja a treballar en escoles glaçades.

La pressió de CCOO va fer efecte i, un dia abans de reprendre el curs escolar, es van encendre les calefaccions dels centres educatius.

El darrer ple de l’ajuntament de l’Hospitalet, celebrat el 23 de desembre, va aprovar per unanimitat una moció impulsada per CCOO, l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Hospitalet (aFFaC) i El Casalet de l’Hospitalet en la que es demanava al Departament d’Educació la implementació de sistemes de ventilació mecànica, i així evitar les baixes temperatures a les aules.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat