Cinema VO Miquel Claparols

Programació de cinema en versió original a l’Hospitalet Setembre 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Com que a l’agost ha continuat programant pel·lícules al cinemes Filmax del centre comercial Gran Via 2, no es pot dir que l’Espai VO Miquel Claparols recuperi la normaltitat al setembre, però sí que presenta nova programació, amb 4 films en versió original de temes i també d’idiomes diversos. Les sessions, com és habitual, seran els dimarts a les 17:00 i les 19:30 de la tarda.

Dimarts 5 de setembre, 17:00 i 19:30

El dia 5, obre el cicle ‘Tirailleurs’, un drama bèlicen llengua francesa,del director Mathieu Vadepied, i amb Omar Sy, que es va donar a conèixer amb ‘Intouchables’, com a reclam protagonista. El film està ambientat al Senegal, l’any 1917, durant la Primera Guerra Mundial. El protagonista s’allistarà a l’exèrcit, no tant per patriotisme, sinó per protegir el seu fill de 17 anys, que ha estat reclutat contra la seva voluntat. Ni cal dir que, tots dos, pare i fill, son de raça negra.

En una pel·lícula que vol abordar el tema del colonialisme, des de la perspectiva personal d’aquest pare, Bakary i d’aquest fill, Thierno, i des de les preguntes que es faran a les trinxeres, al front de França, un país que ni tan sols coneixen, sobre el sentit o el sense sentit de lluitar en una guerra.

Dimarts 12 de setembre, 17:00 i 19:30

El dia 12, l’idioma serà l’anglès, de la mà de ‘Master gardener’, una pel·lícula dirigida per Paul Schrader, guionista de ‘Taxi driver’, i amb una estrella Hollywood, Sigourney Weaver, com a protagonista.

Miss Haverhill és la propietària, vídua i benestant, de Gracewood Gardens, una històrica finca que destacada per un jardí botànic, del quan en té cura Narvel Roth, paper interpretat per Joel Edgerton, un horticultor meticulós i eficient, dedicat en cos i ànima al benestar de la seva senyora.

Tot es complicarà quan rebi l’encàrrec de Miss Haverhill d’ensenyar-li l’ofici a la seva neta Maya interpretada per Quintessa Swindell, cosa que acabarà revelant episodis foscos del passat.

Dimarts 19 de setembre, 17:00 i 19:30

El dia 19 serà l’ocasió de veure en acció una de les grans icones del cinema europeu, Isabelle Huppert, que es ‘La syndicaliste’, la història real, explicada en to de thriller, de Maureen Kearney, la representant sindical d’una multinacional nuclear, que denunciarà tot un seguit de tripijocs i pactes obscurs que suposaran l’acomiadament de més de 50.000 treballadors. I també problemes i represàlies, com l’assalt violent al seu domicili, que li capgiraran els esquemes.

Història crua sobre com funciona sovint el món i sobre les misèries de la condició humana, que se sustenta en una nova interpretació sòlida, carismàtica i gairebé omnipotent de la diva Huppert.

Dimarts 24 de setembre, 17:00 i 19:30

El dia 24, una mena de faula de Nadal, amb un punt de candidesa, per reflexionar en italià sobre el nostre estil de vida, ple d’estrès, sense temps per al gaudi: ‘ll primo giorno della mia vitta’.

Un home, dues dones i un nen a punt de tocar fons emocional, coneixeran un home misteriós, paper a càrrec d’una altra de les grans figures del cinema europeu, Toni Servillo, els proposarà un tracte: disposar d’una setmana perquè mirin de retrobar la capacitat de gaudir de la vida. I també els farà veure com seria la vida sense ells i elles perquè trobin un nou sentit a les seves vides.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat