12 Barris

Es busquen cooperativistes per no deixar caure al petit comerç local

L’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet impulsa la campanya ‘No abaixis la persiana’ per tractar d’evitar el tancament de petits negocis amb noves propostes vinculades a l’Economia Social
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

“Són molts anys al barri: 35 anys… és una llàstima, però hem arribat a l’edat de jubilació i ens cal deixar la perruqueria”, qui parla és en Santi, el marit de Tina i gestor de la perruqueria Easy Cut del carrer Holanda de Torrassa que fins ara portava aquest matrimoni. Aquest juliol han abaixat la persiana, però encara no perden l’esperança de trobar, a l’últim minut, a alguna persona amb interès per agafar el relleu del seu negoci familiar.

Aquest és el motiu pel qual s’han decidit a participar del programa de l’ateneu cooperatiu La Col·lectiva ‘No abaixis la persiana’ que té com a objectiu posar en contacte a petits negocis locals propers al seu tancament amb persones que vulguin donar-los una nova vida, especialment des de la fórmula cooperativa.‘El més complicat sempre és arribar a temps. Assabentar-nos de la data de tancament amb prou marge per engegar una campanya de difusió i fer recerca de possibilitats de relleu”, explica Judith Seubas, tècnica de La Col·lectiva, qui afegeix que el principal objectiu d’aquesta campanya és evitar que es perdi una oportunitat de generar activitat econòmica”.

Entre els negocis que cedeixen el seu projecte, hi ha varietat de sectors i de situacions.  Actualment, hi ha 3 començos dins del programa. El primer és una cooperativa que es dedica a la venda d’electrodomèstics a la Florida; el segon una ferreteria que tanca per jubilació al barri de Collblanc i el tercer, aquesta la perruqueria del carrer Holanda. L’equip tècnic de La Col·lectiva fa una crida a totes les veïnes que coneguin una botiga o comerç en aquesta situació de tancament per malaltia, trasllat, jubilació, inviabilitat de l’activitat comercial o qualsevol altre motiu, a que contactin per al correu electrònic suport@ateneulh.coop. També a qui vulgui esdevenir cooperativista i assumir la nova vida d’un negoci local.

“Des de l’Ateneu Cooperatiu el que proposem és acompanyar a les persones interessades a agafar el relleu dels negocis. Les acompanyem amb el pla de viabilitat, amb el pla d’empresa, amb una possible reconversió de l’activitat, amb la constitució de la futura cooperativa”, narra Judith Seubas, qui assegura que la missió de La Col·lectiva és trobar “els recursos adients per a les necessitats que es detectin, aplicant els valors de l’Economia Social i les eines del cooperativisme”. Per tant, les persones que tinguin interès a assumir el relleu d’una tenda que baixa la persiana podran comptar amb suport tècnic que inclou la recerca de fons de finançament.

Tina i Santi s’acomiaden després de 35 anys entre xampús, pintes, tintes i assecadores a la perruqueria EasyCut del barri de Torrassa. S’acomiaden d’un negoci obert al barri, que ha col·laborat amb totes les iniciatives que les han proposat, que el seu aparador ha estat sempre obert per ficar cartells de les entitats. “Ens agradaria molt trobar alguna persona que vulgui continuar la nostra tasca i amb el nostre mateix estil de perruqueria”, explica Santi. Per aquest motiu ofereixen un traspàs raonable, amb tot el mobiliari i estoc disponible i la possibilitat de negociar el lloguer del local d’uns 100 metres quadrats. “Moltes clientes ens han demanat no tancar. Aquest barri ha estat la nostra casa durant dècades i sentim una responsabilitat cap a elles i cap a la vida comercial del barri de Torrassa“, conclou Santiago.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat