Política

El PSC arribarà a les eleccions municipals de 2023 dirigit per una Comissió Gestora

Conseqüències i reaccions a la dimissió de Cristian Alcázar com a tinent d’alcaldia i primer secretari del partit socialista a l’Hospitalet de Llobregat
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El extinent d’alcaldia Cristian Alcázar ha enviat una carta a la militància del PSC de l’Hospitalet de Llobregat per acomiadar-se i comunicar quin serà el futur immediat de la gestió del partit local arran la seva dimissió com a primer secretari del PSC al municipi. “S’obre un període breu per triar una Comissió Gestora que dirigirà el partit en els pròxims mesos, per arribar en les millors condicions possibles a la celebració de les eleccions municipals de maig de 2023 i poder repetir victòria electoral amb la nostra alcaldessa”, diu la missiva.

Alcázar explica a la seva carta que “lamentablement, fets relacionats amb la recerca del cas del Consell Esportiu”, l’han portat a “reflexionar que la millor manera de servir al meu partit i al projecte que impulsa a l’Hospitalet, és abandonar els meus càrrecs orgànics i institucionals. No aspiro al fet que tothom entengui les raons, ni el quan. Però sí que aspiro al fet que les respectin”.

L’exresponsable, fins avui, de rams tan importants a l’Ajuntament de l’Hospitalet com ara Espai Públic, Habitatge i Urbanisme, fa algunes confessions d’índole personal al text enviat a les seves companyes i companys de partit. Cristian Alcázar reconeix que “han estat mesos molt durs” i agraeix el suport familiar i de la militància. “Moltes vegades es diu que a la política no es ve a fer amics. I segurament és cert. Però jo he fet als meus millors amics gràcies a ella. I és el més important que em queda” escriu al seu text de comiat.

Cristian Alcázar, militant del PSC des dels 18 anys, conclou la seva carta amb dues frases que segons les seves paraules defineixen prou com afronta “aquesta situació” i el seu futur. Dues sentències que podrien contenir missatges per a terceres persones. La primera d’aquestes reflexions d’Alcázar és: “en política no cal posar-se ni metes personals, ni límits. Això no va d’individualitats. Va de tots i totes, remant per aconseguir un objectiu comú. Jo sempre he actuat així. Sense posar-me una meta personal que aconseguir, però aprofitant al màxim totes les oportunitats que el partit m’ha brindat per aportar al projecte col·lectiu que representem. Oportunitats que agraeixo profundament“.

La segona: “res és per sempre, ni per a mai de la vida. Ho crec fermament. La dedicació a la política és una etapa en la vida de les persones, que té un principi i una fi. I per això no és per sempre. Però pot tenir, també, nous principis. I per això no és per a mai de la vida. El temps dirà”, conclou el exregidor i exsecretari general del PSC l’Hospitalet de Llobregat.

El relleu al consistori

El grup municipal del PSC encara no ha confirmat qui seria la persona que entraria a l’Ajuntament de l’Hospitalet com a nou regidor i regidora després de renunciar Cristian Alcázar a la seva acta. El següent a la llista electoral del PSC és José Antonio Alcaide Martín (núm. 17 a la llista). Per la seva banda, l’equip de Govern municipal tampoc ha comunicat encara quin regidor o regidora assumirà les funcions relatives a l’Àrea de l’EPHUS (Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat) que encapçalava fins ara Cristian Alcázar.

Les reaccions de la oposició política a la dimissió d’Alcázar

ERC

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que aquesta dimissió “arriba tard, perquè el perjudici per la imatge de l’Ajuntament, la ciutat i l’esport ja està fet” i ha afegit que “avui Alcázar marxa, però continuen sense donar explicacions”. Així mateix, el regidor republicà ha assenyalat que “es demostra la manca de diligència i la passivitat de Núria Marín davant aquest escàndol, que tenia evidències clares de les irregularitats des de fa dos anys i en comptes d’actuar i cessar els implicats ha deixat que el cas anés avançant fins a fer-se insostenible i que haguessin de dimitir”. Per Garcia, aquest fet ha evidenciat un cop més que “les irregularitats del Consell Esportiu esquitxen directament el govern de Núria Marín, que segueix sense donar la cara ni assumir responsabilitats, blanquejant la corrupció”.

L’Hospitalet En Comú Podem

Per la seva banda, des del grup municipal de l’Hospitalet En Comú Podem, grup personat com acusació als tribunals al cas Consell Esportiu, es considera que aquesta renúncia arriba tard, gairebé dos anys després de les primeres detencions, el juny de 2020. “La dimissió es produeix quan la situació és ja insostenible, però fa gairebé dos anys que des del nostre grup municipal vam demanar a tots els investigats, entre ells a Cristian Alcázar, que fessin un pas enrere i deixessin els seus càrrecs públics o fossin destituïts per ètica i per responsabilitat política“, va explicar la portaveu i regidora Ana González.

Ciutadans

Per la seva banda, el grup municipal de Ciutadans ha fet públic un comunicat on Miguel García, portaveu de Cs municipal ha valorat com a inevitable la dimissió de Cristian Alcázar i ha lamentat que “el segon tinent d’alcaldia de l’Hospitalet de Llobregat no hagués fet un pas al costat abans perquè s’hagués evitat la sobreexposició personal i de l’ajuntament per aquest cas de presumpta corrupció”. No obstant això, destaca també al text que Garcia afirma que “cal continuar mantenint la presumpció d’innocència mentre no hi hagi condemna en ferm”.

PP

Sonia Esplugas, presidenta del PP de L’Hospitalet, ha assenyalat que “aquesta dimissió era la crònica d’una dimissió anunciada i arriba 2 anys tard”. Esplugas ha assegurat que “l’alcaldessa omet el deure de vetllar pel bon nom de la ciutat i la Institució, ja que és inexplicable com aquest greu escàndol del Cas Consell Esportiu manté a una vintena d’investigats, entre ells diversos membres del govern socialista de la ciutat i la mateixa alcaldessa i no es donin explicacions ni exigeixi dimissions. Nuria Marín ni tan sols s’ha plantejat dimitir ni ha donat les explicacions que mereixen els ciutadans de L’Hospitalet malgrat el perjudici que està provocant que 3 membres del govern municipal estiguin sent investigats dos d’ells ja dimitits.”

CUP l’Hospitalet

Per la seva banda, des de la CUP L’Hospitalet de Llobregat entenen que la dimissió del Cristian Alcázar “era i és una exigència de mínims per part de les veïnes de l’Hospitalet arrel de totes accions i activitats pressumptament delictives que es van anar succeint dins del Consell Esportiu”. Tanmateix, expliquen que esperen, “per sobre de tot, que el PSC no l’usi com boc expiatori en aquest cas i exigim que la resta d’implicats, entre ells, l’alcaldessa Nuria Marin es corresponsabilitzi d’aquests actes, doni les explicacions pertinents, cooperi amb la justícia i que aquesta faci públic tot l’entramat i que, d’igual manera, dimiteixi dels seus càrrecs públics”. I conclouen recordant que “des de la CUP L’H portem anys denunciant una xarxa clientelar d’entitats al servei del PSC subvencionades pel govern municipal per atacar conjuntament qualsevol tipus de crítica i dissidència política”.

Alternativa d’Esquerres de l’Hospitalet

Per la seva banda, portaveus d’Alternativa d’Esquerres assenyalen que no creuen que “les dimissions successives de regidors de la ciutat sigui una bona notícia per a l’Hospitalet”. I afegeixen que, segons la seva opinió, “aquestes renúncies són un pedaç que no va a l’arrel del problema. Els càrrecs implicats en l’afer del Consell Esportiu van caient, però el govern municipal, l’alcaldessa i el PSC que li dona suport, segueixen sense donar cap explicació a la ciutadania ni a assumir clarament les responsabilitats polítiques, en forma de dimissions que hi pertoquen”. Així i tot, coincideixen amb la resta de partits en remarcar que “la renúncia de Cristian Alcázar arriba tard i malament. Des de L’AELH hem reclamat des de l’inici del cas consell esportiu la dimissió dels implicats en el cas i el de l’alcaldessa per la seva complicitat en aquesta trama de corrupció”. Finalment, aquesta formació municipalista fa una crida per “fer sentir el descontentament del veïnat i en defensa d’una ciutat digna”, convocant a les veïnes i veïns al pròxim ple municipal que tindrà lloc la tarda del 27 d’abril”.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat