Política

Cristian Alcázar dimiteix de tots els seus càrrecs polítics i institucionals

Deixa l’acta de regidor de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i el seu càrrec com a primer secretari de la Federació del PSC al municipi.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Aquest matí, mitjançant un comunicat enviat des de la Federació del PSC de l’Hospitalet de Llobregat, hem conegut la dimissió de Cristian Alcázar del seu càrrec com a regidor i segon tinent d’alcaldia d’EPHUS (Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat) a l’Ajuntament de l’Hospitalet i com a primer secretari del partit socialista al municipi.

Aquest comunicat recull que aquesta decisió arriba “arran de les darreres informacions sobre la investigació del cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat”. El text continua explicant que ha estat una decisió personal de Cristian Alcázar “per a concentrar-se en la seva defensa”, i que el ja ex regidor “reitera la seva innocència i insisteix en la seva determinació per seguir col·laborant amb la justícia per esclarir els fets que s’investiguen”.

Acusació de la fiscalia

El passat 23 de març, el fiscal presentava davant el jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet un escrit d’acusació formal cap a Cris Plaza i Cristian Alcázar demanant l’obertura de judici oral. El fiscal conclou que els fets relatats a la peça separada del sumari del cas Consell Esportiu i relativa a l’acomiadament i indemnització de Cris Plaza com a directiu del Consell Esportiu “són constitutius de dos delictes penals: Estafa o alternativament apropiació indeguda i un delicte cap a la Seguretat Social”.

El fiscal demana a la seva acusació penes cap als dos acusats: Cristian Alcázar, com a president de l’entitat i cap a Cris Plaza, de 2 anys i 6 mesos pel primer delicte, a banda d’una inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu. I 2 anys més pel segon delicte. També, demana en el marc de la responsabilitat civil que ambdós acusats, de forma solidària, retornin els més de 41.000 euros de la indemnització rebuda per Plaza, i que aquest últim retorni, igualment, l’import de les prestacions d’atur ingressades i que segons l’escrit no li corresponien.

Fonts properes a la defensa de Cristian Alcázar i consultades per Districte7 afirmen que no està previst que el exsecretari general del PSC de l’Hospitalet faci declaracions públiques al respecte.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat