Cultura

El documental Nosotros no Olvidamos guanya un festival internacional de cinema i drets humans

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El documental ‘Nosotros no olvidamos’ sobre la lluita contra la impunitat del cas de Pedro Álvarez ha guanyat el premi a la millor pel·lícula del Censurados Film Festival de Perú. La pel·lícula narra la lluita de la família i la Plataforma Pedro Álvarez arran l’assassinat del jove a l’Avinguda Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat l’any 1992. Ha estat seleccionada entre 500 candidates per un jurat internacional format per tres directores de reconeguda trajectòria: Hana Kulhankova, coordinadora a l’Institut of Documentary Film de Praga, Anna Har Directora del Festiva Freendom Film Fest de Malasya i la directora i productora Mariana Tschundi.

El documental ‘Nosotros no olvidamos’, de la productora ACATSté a l’Hospitalet de Llobregat com un dels seus escenaris. També, aquest film va ser estrenat a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat el divendres 6 de març de 2020 i, a causa de la pandèmia de la Covid, se’n van suspendre més de mig centenar de passes que hi havia programats pels següents mesos.

Damia Puig i Juanjo Álvarez durant l’estreno del documental a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat

Damià Puig, director del documental explica que aquest premi és una gran notícia perquè, a banda del reconeixement que suposa, farà que el documental arribi a molts més llocs i festivals. “Continuarem col·laborant així a donar difusió del cas de Pedro Álvarez que va ser un dels principals objectius de l’elaboració d’aquest documental”, conclou Puig.

‘Nosotros no olvidamos’ es va rodar durant més d’un any i mig de seguiment a Juanjo Álvarez, pare d’en Pedro, i a la Plataforma que l’hi dóna suport. És fruit de més de 800 hores gravades i mesos de postproducció i muntatge. La realització del documental va ser possible gràcies a una campanya de micromecenatge amb molts donatius rebuts des de l’Hospitalet. 

En nom del jurat de la sèptima edició de Censurados Films Fest, la directora Mariana Tschundi va destacar que Nosotros no olvidamos és “un documental molt ben realitzat, té molts recursos, és molt emotiu. Però sobretot ens sembla molt important el tema que ha tractat: la repressió policial”.

Censurados Film Festival va néixer l’any 2014 Amb el lema ‘les pel·lícules que ells no volen que vegis’, i ha comptat amb més de 150 pel·lícules programades i al voltant de 20 mil espectadors en tot el país, convertint-se en un festival de referència en temes de censura, llibertat d’expressió i drets humans al Perú. És un festival de cinema per la llibertat d’expressió i els drets humans en el qual s’exhibeixen obres audiovisuals que “han estat censurades, prohibides o amb accés limitat a la seva difusió, en diferents llocs del món per motius polítics, religiosos, de gènere, socials, sexuals o mediambientals, entre altres”, segons expliquen als seus canals de comunicació.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat