12 Barris

Denuncien perill de caigudes i accidents al pont de la Torrassa

Els últims dies s’han registrat diversos accidents a causa de les pluges i la manca de manteniment de l’estructura que uneix els barris de Santa Eulàlia i Torrassa
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Dos accidents, com a mínim, i rius de fang han posat de nou el focus sobre el Pont d’en Jordà o Pont de la Torrassa. El perill prové, principalment, de l’espai al voltant de la porta metàl·lica de la fàbrica SAS, propietat municipal i ubicada al costat de l’accés al pont des de Torrassa. Quan plou l’aigua s’acumula en el descampat de l’antiga la fabrica i es barreja amb la terra de dins, formant fang. Aquest fang, després, forma un riu que arriba fins al pont on la gent transita i pot relliscar.

Des del col·lectiu Defensem el Castell de Bellvís afirmen que han registrat dos accidents per caigudes durant els últims dies. El primer accident es va produir, el passat diumenge 31 d’octubre per la tarda, quan una dona de mitjana edat va caure i va patir una fractura al braç. Un parell de dies després hi ha hagut una altra caiguda. 

Ana Ferran Torres, veïna del barri des de fa més de 50 anys, explica a Districte7 que “quan plou s’omple de fang tot el passatge, des de la porta de la fàbrica fins al pont, passant per les escales” i denuncia que no ha vist “cap brigada de neteja municipal que vingui a  resoldre la situació” i evitar així possibles caigudes.

Escales plenes de terra per les pluges. Foto: Defensem el Castell de Belvís

Aquesta setmana el col·lectiu Defensem el Castell de Bellvís ha anunciat que està preparant una instància per demanar al govern municipal que, de manera urgent, dugui a terme les actuacions necessàries per a garantir l’estabilitat de la infraestructura i assegurar la seguretat dels vianants. El col·lectiu insisteix en la necessitat d’abordar amb les obres de millora necessàries, tant al pont com al recinte de la fàbrica SAS. D’aquesta manera, matisen “s’evitarien futurs accidents que poden arribar a ser greus”. Igualment, recorden que la ciutadania “té dret a denúncia per aquests accidents”, essent l’Ajuntament el responsable del manteniment de la via pública.

Des de la regidoria de Collblanc-Torrassa declaren “no haver rebut cap queixa per part de veïns o veïnes de caigudes o accidents”. Afegeixen que la reforma de la fàbrica SAS continuen com estava previst. L’Ajuntament assegura així, restar en alerta de cara a les properes pluges.

Mesos denunciant el mal manteniment del pont

El col·lectiu Defensem el Castell de Bellvís porta mesos denunciant el mal estat del pont d’en Jordà i “la inacció per part de l’Ajuntament” per fer les reparacions necessàries. Principalment, critiquen que el “deteriorament del Pont d’en Jordà perjudica la imatge de la ciutat i posa en perill els milers de persones que el creuen”.

El Pont d’en Jordà és un pas molt transitat pels veïns de la Torrassa per anar a l’estació de metro de Santa Eulàlia. Conegut també com el “pont de la Torrassa”, és un lloc de pas tant antic com útil. El pont està fet de ferro i amb el temps, l’estructura s’ha deteriorat i oxidat, necessitant manteniment de forma urgent.

Des de aquest estiu, el col·lectiu Defensem el Castell de Bellvís ha presentat diverses queixes i denúncies públiques sobre la degradació del Pont d’en Jordà. Com a resposta a aquestes denúncies, l’Ajuntament de l’Hospitalet va fer una reparació que, el col·lectiu Defensem el Castell de Bellvís defineix com a superficial, “un parche” com diuen els veïns, per tal de dissimular aquest desnivell. Segons explica un portaveu de Defensem el Castell de Bellvís, l’Ajuntament no va fer les reparacions segons el protocol del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l’Hospitalet de Llobregat (PEPPA).  El col·lectiu veïnal remarca que és necessària una millor gestió sobre el patrimoni dels monuments històrics de l’Hospitalet com el Pont d’en Jordà i el Castell de Bellvís. Aquest col·lectiu vol fer arribar les seves queixes sobre l’estat del pont i el benestar dels ciutadans a la regidoria del Districte II de l’Hospitalet.

Foto: Aïna Centeno

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat