Demanen més inversions en manteniment per a evitar inundacions dins de l’Hospital de Bellvitge

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

La tarda del passat dissabte 18 de setembre va caure a l’Hospitalet una pluja abundant en un interval molt curt de temps. Tot i que no es van registrar incidències d’importància, les zones inundables de la ciutat, com ara el barri de Bellvitge, van patir alguns problemes. Entre els més significatius la caiguda incontrolable d’aigua al complex hospitalari, on representants del personal alerten sobre les conseqüències que es poden derivar d’aquesta situació si no es posa remei.

Zones internes i externes de l’Hospital de Bellvitge es van veure inundades amb les fortes pluges del passat dissabte, mentre aquesta setmana les previsions meteorològiques continuen avisant de xàfecs i tempestes. L’aigua va desbordar algun accés exterior, però també va caure a l’interior de l’edifici en diferents espais, fins i tot a una zona de malalts crítics, essent la sala d’espera d’Urgències la més afectada de la part interna de l’edifici.

Tot i reconèixer que és sabut que l’Hospital de Bellvitge es troba sobre territori del Delta de Llobrregat i per tant amb alt risc d’inundacions, aquestes goteres i filtracions a un equipament sanitari preocupen a representants dels i les treballadores. Des de CGT Hospital de Bellvitge denuncien que “No és normal que a un edifici més o menys recent i amb unes pluges més o menys intenses, es produeixin aquestes filtracions. La sala d’espera d’Urgències té uns 10 anys”, expliquen mentre demanen: “més inversions, també en manteniment dels edificis i en la qualitat dels materials empleats. No pot ser que aquest edifici tingui aquestes deficiències”, conclou Maribel Ramírez, delegada sindical a l’Hospital de Bellvitge.

Per a aquesta representant sindical és importar garantir la seguretat de personal i pacients, “no puc imaginar-me aquesta situació de filtracions d’aigua en plena pandèmia, quan a més a més hem après la importància de comptar amb infraestructures sanitàries fortes”.

Mentre la delegació sindical de CGT de l’Hospital de Bellvitge espera les explicacions de la direcció del centre sobre què va ocorre el cap de setmana que va provocar les filtracions, és a dir, si es va tractar d’una mala conservació o un embús als baixants o les canonades, Ramírez i els seus companys i companyes alerten sobre les necessitats de manteniment d’un centre hospitalari de l’envergadura de l’Hospital de Bellvitge.

Es dóna la casualitat, a més a més, que aquests dies es compleixen 50 anys de les grans inundacions de 1971. L’arxiu municipal de l’Hospitalet ha recuperat, en un fil de Twitter, alguna de les imatges més impactants, inclosa la fotografia de l’hospital de Bellvitge, que estava en obres, sobre una gran massa d’aigua.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat