12 Barris

Comencen els cursos en català per a adults del CNL l’Hospitalet

Durant la segona setmana del mes de setembre es van obrir les inscripcions, amb un total de 1400 places disponibles, amb un creixement de 200 places respecte a l’anterior trimestre
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Avui comencen els cursos en català per a adults del Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet, amb oferta en tots els nivells i modalitats, a nivell presencial i en línia. Durant el període setembre-desembre, el CNL de l’Hospitalet té previst impartir 70 cursos que, sumats als 122 que ja es van fer de gener a juliol, s’enfilen als 192 anuals.

En aquest trimestre ha augmentat l’oferta en els nivells orals, que ja representen un 77% dels cursos. En total, s’han obert 1400 places, el que suposa un increment que ha estat continuat des de principi d’any. Durant el primer trimestre de 2022 es van oferir 1000 places, per 1200 el segon. Aquestes xifres s’apropen a les que el CNL oferia abans de la pandèmia, durant el 2019. A nivell de cursos, seran dos més respecte al 2021, de 68 es passen a 70, tot i que superaven les 1000 places per ben poc (1065).

Els cursos per adults del CNL s’ofereixen en tots els nivells bàsics, des de l’inicial fins al Bàsic 3, tots ells de matrícula gratuïta. A més a més, el CNL destaca que s’inicien els cursos intensius de nivell bàsic per a aturats. L’oferta en general és molt variada, sobretot a la zona nord de la ciutat, que és on el CNL ha detectat més necessitats en els darrers anys. Els horaris aniran des de 9.15h del matí fins a 20.45h del vespre.

Un dels grups trimestrals de cursos en català al CNL. Foto: CNL L’Hospitalet

Els cursos s’imparteixen dos dies a la setmana, dues hores diàries, tot i que també hi ha modalitats més intensives. Un cop iniciat el curs, està previst que el CNL reprengui una activitat que s’ha vist interrompuda des del 2019, la Lliçó Inaugural. És una activitat lúdica que s’ofereix no només a l’alumnat, també a la població general. Es tracta de donar la benvinguda al nou curs i enguany la trobada comptarà amb l’actuació del poeta Josep Pedrals, que parlarà de poesia i de la feina diària. Serà el proper 19 d’octubre a les 18.30

Cal recordar que els cursos de català organitzats pel CNL segueixen els programes de llengua catalana
de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del marc europeu comú de referència (MECR). Alguns dels cursos, segons ens explica el CNL, són encàrrecs específics que es fan des de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, mentre que d’altres es fan en conveni amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), entre ells, els anteriorment esmentats per a persones aturades.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat