12 Barris

Barradas i Joventut inauguren la seva nova temporada de tardor-hivern

L’auditori va acollir una cerimònia que no es feia des de 2019, on es van presentar una cinquantena d’obres i concerts que es faran el proper trimestre a l’Hospitalet
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’Auditori Barradas i el Teatre Joventut van estrenar ahir la seva graella d’obres i concerts pel proper trimestre, en una cerimònia que es va dur a terme en el primer escenari, amb actuació musical i la presentació de tot el que vindrà a partir d’avui mateix, un acte que no es duia a terme des de 2019, just abans de la pandèmia.

L’acte va iniciar-se amb la música de la jazzista Maria Esteban, que va voler fer un homenatge a les dones lletristes del jazz del segle XX, amb el seu voces veladas, un ampli repertori de cançons que reivindicaven la seva vessant més personal. Posteriorment, vam conèixer els diferents protagonistes de la temporada de teatre i música al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, fins a finals d’any.

Destaca la presència, per exemple, de Bruno Oro, aquest mateix diumenge, amb el seu monòleg ¿Sí o no?. Oro va parlar en un vídeo enregistrat, on destacava la il·lusió que li feia tornar a actuar a l’Hospitalet. A més a més, també destaca l’obra de teatre L’Oreneta (18 de novembre), protagonitzada per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz, que aterra a la ciutat després de triomfar als teatres barcelonins. La tercera obra destacada serà Una noche sin luna (28 d’octubre), de l’actor argentí Juan Diego Botto, que ens apropa a la vida de Federico Garcia Lorca.

A banda dels destacats, cal esmentar el retorn del cantant de Bellvitge Dani Flaco, arribant als deu anys del seu disc Cada vez más flaco (22 d’octubre), màgia a càrrec de Jorge Blass, un referent en la matèria, amb el seu espectacle Efímero (23 d’octubre), la presència de dramaturgs referents, com la representació de l’Avar, de Molière, per part del grup Atalaya, en els 400 anys del naixement de l’autor francès (el 5 de novembre), o El Fingidor, espectacle a càrrec del director i actor Pep Tosar (el 27 de novembre). Així fins a 28 espectacles al Teatre Joventut.

Pel que fa a l’Auditori Barradas, destaca l’espectacle La Fàbrica, on descobrirem els poemes de Miquel Martí i Pol (5 de novembre), l’actuació de les The Sey Sisters, amb el seu àlbum We Got Your Back (8 d’octubre), la guitarra d’Arnaud Dumond i Pedro Sierra, en el seu Clásico por Flamenco, o la inauguració del festival Acròbates, en la seva 17 edició i entrada lliure (27 d’octubre). Finalment, destaca el recital de l’actiu Maria Galiana amb el seu Yo voy soñando caminos, amb la seva interpretació de textos famosos. Seran 16 les actuacions totals a l’escenari de Rambla Just Oliveres.

La Conquesta del Pol Sud serà un dels grups destacats durant la tardor a l’Auditori Barradas

D’aquestes obres també destaca una de molt especial: La Conquesta del Pol Sud ens porta la història de Nadia Ghulam, una noia afgana que es va fer passar per noi durant 10 anys per sobreviure al règim talibà. La podreu veure el proper 15 d’octubre.

L’acte va tenir la presència de diversos agents socials de la ciutat, així com membres del consistori i un bon grapat de públic que van aprofitar per tornar de nou a un acte que no se celebrava des de 2019. Precisament, durant la presentació, es va voler reestrenar l’Auditori Barradas, que durant els darrers mesos s’ha reformat per millorar-ne l’accessibilitat.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat