Recomanacions Literàries

Aprenent a llegir

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Si teniu canalla a casa que enguany hagi fet o faci 6 anys, haureu rebut una carta animant-vos a visitar la vostra llibreria més propera.

La Generalitat engega per sisè any la campanya Fas 6 anys. Tria un llibre per animar als incipients lectors a començar, si encara no ho han fet, la seva biblioteca personal.

Del 15 d’octubre al 30 de novembre, podreu adreçar-vos la vostra llibreria de capçalera per bescanviar el val que heu rebut a casa pel llibre que més engresqui als vostres petits.

Tot i que, a Llavors, som molt partidàries de deixar que triïn les lectores el llibre que més els vingui de gust, us deixem algunes recomanacions per si necessiteu alguna pista per escollir.

Primeres lectures

Si el que voleu és potenciar la lectura autònoma, us recomanem un parell de còmics d’iniciació, amb lletra majúscula i carregats d’aventures, humor i fantasia!

Narval i Medu

El Narval és un unicorn marí, una mica innocent i força insconscient, la Medu és una medusa molt assenyada i els dos tenen en comú la seva passió per les gofres i per ficar-se en mil i una aventures! De la seva mà, descobrirem curiositats sobre les criatures marines i gaudirem d’allò més amb els seus embolics.

Bitmax&co

Marxem al bosc blau a conèixer a la Mus i en Wagner, una rata i un os que un dia es troben un robot espatllat al mig de la carretera i se l’enduen al bosc per arreglar-ho. Així s’incorpora a la colla en Bitmax, un robot amb una estranya professió, ja que resulta que és “ajudador”.

Amb l’ajuda d’en Bitmax, la Mus i en Wagner faran front a l’Evo, un extraterrestre d’allò més emprenyador, resoldran els conflictes entre els habitants del bosc blau i posaran al seu lloc als humans que no respecten el bosc i molesten als seus habitants.

Per llegir en companyia

Us portem també un parell d’àlbums il·lustrats per gaudir en companyia!

Amb 6 anys hi ha moltes coses que ens espanten, qui no ha patit algun cop pel monstre de l’armari! Però a vegades les coses no són ben bé el que semblen i, sovint, el monstre de l’armari s’assembla més a nosaltres del que imaginàvem!

A “Com educar al monstre de l’armari” ens trobem un petit monstre adorable i bastant poca-solta que necessita ajuda per aprendre a fer les coses. Amb la nostra ajuda segur que aconsegueix rentar-se les dents quan toca, deixar de tocar els endolls i escoltar de tant en tant als pares!

Viatgem fins a la selva per conèixer els problemes dels seus habitants a “Les eleccions dels animals”.

Els animals de la selva estan tips dels abusos i excessos del rei. El Lleó ha desviat l’aigua del riu per fer-se una piscina privada i ha deixat a tothom sense aigua. Els animals es reuneixen per protestar i decideixen convocar unes eleccions per triar un nou governant de la selva. 

Us sona la història? Una bona oportunitat per veure com n’és d’important organitzar-se col·lectivament pel bé de totes!

Trobareu aquestes i altres històries a les vostres llibreries i les vostres biblioteques, gaudiu de la lectura!

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat