Política

Alternativa d’Esquerres ha portat a Fiscalia la cessió de la fàbrica Albert Germans a Renfe

El partit polític municipalista vol que la Fiscalia investigui si hi ha alguna irregularitat a la cessió demanial de l’Ajuntament cap a l’empresa ferroviaria
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El partit polític municipalista Alternativa d’Esquerres ha anunciat aquest dissabte que ha posat en coneixement de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Fiscalia el procediment de la cessió demanial de la fàbrica Albert Germans per part de l’Ajuntament de l’Hospitalet. El seu objectiu es que “s’investiguin aquests fets i es comprovi de si es tracta d’una acció punible”. Segons les seves consideracions, els preocupa “que incorri en algun delicte o falta, com podrien ser la prevaricació, conflicte d’interessos o tràfic d’influències”-

Entre els motius darrere aquesta notificació a Fiscalia sobre la decisió de l’equip de Govern municipal, en un comunicat AE explica que “la cessió de l’antiga fabrica Albert Germans a Renfe no correspon a una necessitat real pel barri, ni cap a Renfe, que ja disposa d’unes instal·lacions formatives a la ciutat. Aquest fet ha aixecat suspicàcies, encara més quan el regidor del districte I, José Antonio Alcaide Martin, ha format part de l’empresa ferroviària durant molts anys i la cessió va arribar poc després del nomenament del regidor per a substituir l’antic tinent d’alcalde Cristian Alcázar per la seva implicació en el cas consell esportiu” conclouen.

En el mateix comunicat, el grup municipalista explica que “durant els últims anys hem vist com a l’Hospitalet ha passat un fet preocupant de forma recurrent. L’Ajuntament ha cedit espais de titularitat municipal a empreses privades”. Entre els exemples que enumeren es troben: l’edifici dels antics jutjats al barri centre a l’empresa Grup Planeta o el solar proper a l’hospital de Bellvitge al ‘’Cirque du Soleil’’.

Tal com s’explicava a un anterior article de Districte7, l’Ajuntament de l’Hospitalet vol cedir l’antiga fàbrica, un edifici històric de titularitat municipal i catalogat com a equipament docent a Renfe amb la finalitat d’instal·lar allí un centre de formació.

La concessió demanial proposada serà de 40 anys. Els plecs de condicions d’aquest acord, fixen en 7.728.681,81 euros el valor de la concessió, detallant que caldran uns 6.557.000 euros per fer front a les obres de millora planejades. El cànon anual que Renfe ha d’abonar a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat és de 275.000 euros anuals. 

Actualment, la fàbrica acull el CSO Nabat 3, escenari de nombroses trobades de moviments socials de dins i fora de la cituat, i activitats culturals, tot i que està en marxa un procediment administratiu impulsat per l’Ajuntament per forcar el seu desallotjament. 

El grup Alternativa d’Esquerres l’Hospitalet va fer aquest anunci el dissabte com a preàmbul d’una xerrada sobre urbanisme a la ciutat que va comptar amb la participació dels activistes Emma Núñez, Cristóbal Ortega i Fran Villaescusa.


Contacta amb nostres

hola@districte7.cat